Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια του Σι Τζινπίνγκ στον νέο πρόεδρο του Ιράν για τη νίκη του

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη σήμερα τον μεταρρυθμιστή Μασούντ Πεζεσκιάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ιράν, μετέδωσαν τα επίσημα ΜΜΕ.

“Προσδίδω μια μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ιράν και είμαι έτοιμος να εργαστώ με τον πρόεδρο προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η παγκόσμια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και του Ιράν”, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

“Η Κίνα και το Ιράν έχουν μια μακρά ιστορία φιλικών σχέσεων και οι διμερείς σχέσεις τους γνώρισαν μια υγιή και σταθερή εξέλιξη (…) εδώ και μισό και πλέον αιώνα”, επισήμανε ο Σι.

“Ενώπιον των περίπλοκων περιφερειακών και διεθνών καταστάσεων, η Κίνα και το Ιράν στηρίχθηκαν πάντα αμοιβαία, εργάστηκαν από κοινού και συνέχισαν να εδραιώνουν την κοινή στρατηγική εμπιστοσύνη”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Αυτό όχι μόνο ωφέλησε τους λαούς των δύο χωρών μας, αλλά συνέβαλε επίσης ενεργά στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο”, σημείωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η Κίνα είναι ένας στενός σύμμαχος του Ιράν, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του και ένας εκ των βασικότερων αγοραστών του πετρελαίου του που τελεί υπό κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ιράκ: Η οργάνωση αλ Νουζάμπα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις της εναντίον Αμερικανών στρατιωτών

admin

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμών από Κωνσταντινούπολη μεταξύ 19:00-22:00

admin

Ομάν: Καλεί σε αποκλιμάκωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ΥΠΕΞ του Ιράν

admin

Τσεχία: Ο Ναβάλνι βασανίστηκε μέχρι θανάτου

admin

ΗΠΑ: “Άλμα” για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο – Σε χαμηλό 2 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στο 12μηνο

admin

Αρχηγός στρατού Ισραήλ: Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα για τη Χεζμπολάχ

admin

Ακυρώθηκαν όλες οι αυριανές πτήσεις από τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά λόγω απεργίας εργαζομένων

admin

Γαλλία: Το πολεμικό ναυτικό συνοδεύει γαλλικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, λέει ναυτικός διοικητής

admin

Υποστηρικτές των Παλαιστινίων σε Γαλλία και Γερμανία λένε ότι “φιμώνονται”

admin