Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίκαιρη συζήτηση στην Bundestag για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη

“Πού πηγαίνει η κοινωνία μας; Πολλοί γονείς λένε: ο Φίλιππος θα μπορούσε να είναι δικός μας γιος”. Με αυτή την αναφορά στον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη, ο οποίος έχασε πριν από λίγες ημέρες την ζωή του έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από 18χρονο Σύρο, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για απώλεια του ελέγχου της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια “επίκαιρης συζήτησης” στην Bundestag, την οποία προκάλεσε το κόμμα του, ο κ. Μερτς αναφέρθηκε σε μια “μακρά σειρά σοβαρών επιθέσεων και βίαιων εγκλημάτων τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, που συχνά διαπράττονται από νεαρούς άνδρες με μεταναστευτικό υπόβαθρο” και υποσχέθηκε ότι το CDU θα υποβάλει σχετικές προτάσεις. “Πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι”, τόνισε.

Από την πλευρά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο Λαρς Καστελούτσι τόνισε ότι δεν πρέπει να ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά και να παίζεται το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών, σημείωσε ωστόσο και ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε θα πρέπει να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει το κράτος δικαίου.

Στο ίδιο πνεύμα, η βουλευτής των Πρασίνων Σαχίνα Γκαμπίρ ανέφερε ότι πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα μίσους και υπενθύμισε ότι η ίδια η οικογένεια του θύματος ζήτησε να μην εργαλειοποιηθεί ο θάνατος του 20χρονου Φίλιππου.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) καταλόγισε την σημαντικότερη ευθύνη στις κυβερνήσεις υπό το CDU. “Πριν απευθύνει ερωτήσεις, το CDU πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, διότι χωρίς αυτό, δεν θα βρίσκονταν στην χώρα μας όλοι αυτοί οι δολοφόνοι και οι βιαστές”, δήλωσε ο βουλευτής Μπερντ Μπάουμαν.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ερντογάν: Ο ΟΗΕ θα πρέπει να συστήσει τη χρήση βίας αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις επιθέσεις σε Γάζα και Λιβανο

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 1,2% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο των κινεζικών αγροτικών προϊόντων στο 10μηνο

admin

Ρωσία: Καταδικασμένη η προσπάθεια της Δύσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας από τον Παγκόσμιο Νότο

admin

Ισπανία: Η δεξιά διαδηλώνει εναντίον του Σάντσεθ και της αμνήστευσης των καταλανών αυτονομιστών

admin

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει στην ατζέντα μας μείωση των επιτοκίων

admin

Γκουτέρες: “Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς” η παράταση της εκεχειρίας

admin

Κυπριακό: Συνάντηση Γκουτέρες – Τατάρ την Παρασκευή στον ΟΗΕ

admin

Είκοσι ένας ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Γάζα

admin

Ιράν: Τουλάχιστον 53 τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στην Τεχεράνη

admin