Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μαύρα

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν σκέφτεται πώς θα ακουστεί αυτό που σκοπεύει να εκστομίσει προτού μιλήσει. Αλλά με τη διαπίστωση πως «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα», την ώρα που η μισή ΝΔ πανηγυρίζει επειδή ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον τσιπρικό πως έπαιρνε μαύρα, ξεπέρασε τον εαυτό του. Για να το πούμε στη γλώσσα ενός καπετάνιου: επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη σαν πλοίο που βυθίστηκε στη θάλασσα, ενώ ο ουρανός ήταν εντελώς γαλήνιος.

 

Κατάρρευση

Η κόντρα του Κώστα Ζαχαριάδη με τον Σφακιανό συνεχίστηκε. Ανάμεσα στα πολλά που είπε ο πρώτος στον δεύτερο, λοιπόν, ξεχωρίζει μια κακία με μεγάλη δόση αλήθειας. Ποια; Το «αν δεν είχαμε δεχτεί την επιστολή με την υποκριτική σου συγγνώμη στην Πολιτική Γραμματεία, δεν θα είχαμε αυτή την εκλογική κατάρρευση». Πράγματι, ο Πολάκης κόστισε πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο πολακισμός, ο οποίος τον διάβρωσε, αποδείχθηκε περισσότερο καταστροφικός. Τα άτομα δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι νοοτροπίες, άλλωστε.

 

Συνεδρίαση

Συμεών Κεδίκογλου, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Καραμέρος έστειλαν επιστολή ζητώντας νέα συνεδρίαση της συριζαϊκής ΚΟ ώστε να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλλον δεν διάβασαν όλο το «ξεκάθαρο» κασσελακικό σχέδιο για το κόμμα. Γιατί αν το είχαν μελετήσει, θα είχαν αντιληφθεί πως ο αρχηγός τους εκτιμά τόσο τους βουλευτές του που θέλει να τελειώσει κάποιες καριέρες, να βάλει όριο τριών θητειών και να τους αναγκάζει να παραιτούνται του αξιώματος εφόσον θέλουν υπουργικό θώκο.

Γραμμή

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, o ίδιος καλείται να συνεχίσει στη γραμμή που τέθηκε από την κυβέρνηση «όσον αφορά την αποθάρρυνση και καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης». Για όποιον δεν κατάλαβε: οι πολιτικές για τους εργάτες γης που εξόργισαν τη βαθιά ΝΔ δεν αλλάζουν. Απλά τώρα θα τις εφαρμόζει κάποιος ο οποίος έχει μετρηθεί με το δεξιόμετρο και το σκορ του δεν αμφισβητείται από τη δεξιά πτέρυγα της συμπολίτευσης.

Related posts

Μαρία Σπυράκη: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου

admin

Γιατί η Ελλάδα διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» – Τι λέει το υπ. Αμυνας

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του είναι δίπλα στον αγρότη

admin

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο

admin

Μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου

admin

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης Τουρκοκυπρίων στις δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κύπρο

admin

Νέα σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τα τρένα και την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

admin

Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής συνήγορος της Εύας Καϊλή

admin

Κεντροαριστερό συναπάντημα

admin