Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η RXO εξαγόρασε την Coyote Logistics από την UPS έναντι άνω του 1 δισ. δολ.

Η RXO συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία μεσιτείας ελαφρών φορτίων της UPS, Coyote Logistics, έναντι ποσού μεγαλύτερου του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η συμφωνία θα καταστήσει την RXO τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο μεταφορικών υπηρεσιών στη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία με έδρα τη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με ένα μείγμα μετοχών και χρέους, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την MFN Partners και μιας επένδυσης 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την Orbis Investments, δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της RXO, δήλωσε η εταιρεία την Κυριακή σε ανακοίνωσή της.

“Η RXO θα πραγματοποιήσει σημαντικές συνέργειες από την εξαγορά, ενσωματώνοντας γρήγορα τις δραστηριότητες της Coyote στην RXO και αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής μας”, δήλωσε ο Drew Wilkerson, διευθύνων σύμβουλος της RXO. “Η προσθήκη της πελατειακής βάσης της Coyote θα διαφοροποιήσει το κάθετο μείγμα της RXO και θα αυξήσει τον αριθμό των πελατών που συναλλάσσονται κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια μαζί μας κατά περίπου 80%.

Η RXO συμφώνησε σε ένα deal με την UPS για την κάλυψη των αναγκών της για μεταφορά μέσω διαμεσολάβησης έως τον Ιανουάριο του 2030. Η συμφωνία τερματίζει την εννιάχρονη συνεργασία της UPS με την Coyote με έδρα το Σικάγο, την οποία αγόρασε έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικών επιχειρηματικών συμμετοχών Warburg Pincus το 2015.

Η Coyote είχε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2023, με περίπου 470 εκατομμύρια δολάρια σε μεικτό περιθώριο και 86 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων. Η RXO αναμένει ετήσιες συνέργειες κόστους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη συμφωνία και επιβεβαίωσε την προοπτική της για προσαρμοσμένα Ebitda για το δεύτερο τρίμηνο μεταξύ 24 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Goldman Sachs λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος της RXO και οι Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison ως νομικοί σύμβουλοι.

Related posts

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν στέλεχος του ISIS

admin

Ρωσία: Εισαγγελική προειδοποίηση για τυχόν διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών

admin

Γερμανία: Ελαφρύς τραυματισμός του Σολτς κατά τη διάρκεια άσκησης

admin

Ελβετία: Ο Μάρσελ Ντέτλινγκ στο τιμόνι της ακροδεξιάς

admin

Φον ντερ Λάιεν: Στα τέλη 2023-αρχές 2024 θα αποφασίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Προεδρία της Κομισιόν

admin

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό της ροής ιρανικών κεφαλαίων προς τους Χούθι της Υεμένης

admin

Ο Νετανιάχου προτρέπει τους Λιβανέζους πολίτες να απομακρυνθούν από τις “επικίνδυνες ζώνες

admin

Ιράν: Μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο Γκάντι στην Τεχεράνη

admin

Τουρκία: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ, στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών

admin