Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ο MSCI διατήρησε την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ο MSCI διατήρησε την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Δεν περιλάμβανε κάποια αναφορά για την Ελλάδα η αποψινή έκθεση του αμερικανικού οίκου Morgan Stanley Capital International (MSCI) στην ετήσια ανασκόπηση που διενεργεί για την ταξινόμηση των αγορών.

Αυτό σημαίνει πως το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει αναδυόμενη (emerging) αγορά και δεν θα ενταχθεί σε λίστα παρακολούθησης (watchlist) με στόχο την αναβάθμισή του στις ανεπτυγμένες (developed) αγορές.

Ειδικότερα, ο MSCI Inc., κορυφαίος πάροχος εργαλείων και υπηρεσιών υποστήριξης κρίσιμων αποφάσεων για την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, ανακοίνωσε απόψε (20/6) τα αποτελέσματα της αναθεώρησης σχετικά με την ταξινόμηση των αγορών (Market Classification Review) για το 2024.

«Μπροστά στην αστάθεια της αγοράς, οι ρυθμιστικές αρχές σε ορισμένες αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν υποστηρίξει προληπτικά τα υψηλά πρότυπα προσβασιμότητας. Ενώ βλέπουμε διάφορες εξελίξεις και μέτρα να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται, είναι ζωτικής σημασίας οποιεσδήποτε ενέργειες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην αγορά να ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες των επενδυτών και ότι κανένας νέος περιορισμός δεν εμποδίζει οποιαδήποτε μελλοντική δυναμική», δήλωσε ο Δρ. Δημήτρης Μελάς, Global Head of Index Research and Product Development και Πρόεδρος του MSCI Index Policy Committee.

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τον τρόπο με τον οποίο οι νέες και εξελισσόμενες μεταρρυθμίσεις επηρεάζουν την προσβασιμότητα των παγκόσμιων θεσμικών επενδυτών στην αγορά και θα αξιολογούμε την αποτελεσματικότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου κύκλου αναθεώρησης της αγοράς», συμπλήρωσε.

Ακολουθεί η ανανεωμένη λίστα του MSCI με τις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές:

mscimscimsic

#Morgan_Stanley_Capital_International #MSCI_MARKET_CLASSIFICATION #WATCH_LIST #ανεπτυγμένες_αγορές

Related posts

R Energy 1: Νέο μέλος του ΔΣ η Ράνια Μπιλαλάκη

admin

Παπουτσάνης: Διψήφια ανάπτυξη «βλέπει» η Eurobank Equities στην επόμενη διετία

admin

Citi: Ανεβάζει στα €30 την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

admin

Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε η Γ.Σ. της Epsilon Net

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση κατά 32% των καθαρών κερδών στο α’εξάμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Η βραχυπρόθεσµη τάση συνεχίζει να είναι ανοδική

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» στην επιστροφή κεφαλαίου €0,25 ανά μετοχή

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Ενισχύθηκαν οι καθαρές εισροές τον Αύγουστο

admin

Orilina Properties: Από 7/8 σε διαπραγμάτευση οι δωρεάν νέες μετοχές

admin