Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Φωλιά

Τι θα είναι το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα; Οπως ο ίδιος το περιέγραψε με στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη «μια “φωλιά νερού” στην άνυδρη εποχή μας. “Φωλιά” ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα». Οι ποιητές αποτυπώνουν συγκινητικά τις αγωνίες μας. Η ικανότητα των πολιτικών να εκφράσουν τις τελευταίες και να βρουν λύσεις σ’ αυτές, όμως, θα κρίνεται πάντα από τις θητείες τους – ειδικά δε αν είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν.

Πρόεδροι

Σε περίπτωση που η κριτική του στον Κασσελάκη δεν έγινε κατανοητή, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι «οι πρόεδροι των κομμάτων δεν είναι Coca-Cola, δεν πάνε με όλα» για να σχολιάσει την κίνηση του συριζαίου αρχηγού να δηλώσει παρών σε οποιοδήποτε σενάριο ακούγεται για τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μεταξύ μας, πάντως, το πρόβλημα με τον εν λόγω επικεφαλής είναι πως είναι Coca-Cola δεκαετίας 1950, φουλ στη ζάχαρη και την καφεΐνη, ταράζει το νευρικό σύστημα όποιου τη δοκιμάζει.

 

Τοξικότητα

«Ο κόσμος απείχε από τις εκλογές γιατί τον ενοχλούσε η τοξικότητα ανάμεσα στα κόμματα. Το να θεωρούν κάποιοι πως αν δημιουργήσουν μια τοξικότητα μέσα στα κόμματα, αυτό θα είναι η λύση στα προβλήματά μας είναι κάπως άτοπο», αποφάνθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, υποτίθεται ότι το δικό του κόμμα απέφυγε την τοξική αντιπαράθεση προεκλογικά – εστιάζοντας στις προτάσεις του. Οπότε, μήπως δεν προσελκύει ψηφοφόρους για άλλους λόγους;

Αμαξοστάσιο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, πολύ πριν φορέσει το κοστούμι του για να εμφανιστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Βασίλης Οικονόμου πήγε στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας για να συναντήσει οδηγούς και τεχνίτες λεωφορείων και να συζητήσουν τα προβλήματα που εκείνοι αντιμετωπίζουν καθημερινά. Φυσικά υπήρχε εκεί και φωτογραφική κάμερα προκειμένου να απαθανατιστεί η εργατικότητα του φρεσκοορκισμένου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Καινούργια κυβερνητικά πρόσωπα, παλιές επικοινωνιακές συνήθειες.

Related posts

Θα αντέξει η Ενωση μια νέα διεύρυνση;

admin

Δημοσκοπήσεις: Τάσεις με μηνύματα για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

admin

Κεντροαριστερή στροφή στα εθνικά

admin

Τροπολογία ΚΚΕ για αναδρομικό «ξεπάγωμα» των τριετιών και κατάργηση της ΠΥΣ του 2012

admin

Γαύρος ή… Πίτσα Φιορέντινα – Οι απαντήσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

admin

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Δημοφιλέστερος ο Ανδρουλάκης, αλλά… καταλληλότερος ο Δούκας – Νέα δημοσκόπηση για το ΠΑΣΟΚ

admin

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαστε σε ετοιμότητα, στον Έβρο και στα νησιά»

admin