Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα Νάγκελ (ΕΚΤ): Μην περιμένουμε γρήγορα νέα μείωση επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να μην μειώσει ξανά τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς παρακολουθεί πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοακίμ Νάγκελ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί εν μέσω της ακόμη υψηλής αβεβαιότητας γύρω από την οικονομία και την εξέλιξη των πιέσεων στις τιμές, δήλωσε ο Νάγκελ – ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Bundesbank της Γερμανίας – σε ομιλία του στη Λειψία. Επανέλαβε την άποψη της ΕΚΤ ότι οι μελλοντικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα δεδομένα και σε επίπεδο συνεδριάσεων.

“Μεταφορικά μιλώντας: Δεν μας βλέπω στην κορυφή ενός βουνού από την οποία θα κατέβουμε αναπόφευκτα”, δήλωσε ο Νάγκελ. “Αντίθετα, μας βλέπω σε μια βουνοκορφή όπου πρέπει ακόμη να βρούμε το σωστό σημείο για περαιτέρω κάθοδο”.

Τα σχόλια αυτά προστίθενται σε μια σειρά παρατηρήσεων που προειδοποιούν για οποιαδήποτε γρήγορη συνέχεια της μείωσης του κόστους δανεισμού. Ο Ιρλανδός συνάδελφος του Νάγκελ, Γκάμπριελ Μακλούφ, έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να μην συνεχίσει καθόλου την πολιτική περαιτέρω χαλάρωσης.

Νωρίτερα, ο Σλοβάκος Πίτερ Καζιμίρ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν ακόμη νικήσει το “θηρίο του πληθωρισμού” και υποστήριξε ότι η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα είναι κομβική για τους αξιωματούχους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα μειώσουν περαιτέρω ή όχι. Ο Μάρτινς Κάζακς της Λετονίας δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός δεν θα επανέλθει.

Related posts

Eurobank: Η Property Solutions Asset Management σύμβουλος για την πώληση του Opus

admin

ΣΕΒ: Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής του τραπεζικού επιχειρείν

admin

JPMorgan: Ανώτερα από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

admin

Εθνική: Καλύπτει με ιδιωτική τοποθέτηση επανέκδοση ομολόγων από ΟΔΔΗΧ

admin

Stress test για μη συστημικές τράπεζες τρέχει η ΤτΕ

admin

Καταλύτης οικονομικών μεταρρυθμίσεων η πολιτική της ΕΚΤ

admin

«Ελκυστική» η Τράπεζα Κύπρου, λέει η Euroxx, νέα τιμή-στόχος

admin

Πώς είδαν επτά χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

admin

Κασκάρι (Fed): Δεν έχουμε κάνει αρκετή δουλειά για τον πληθωρισμό

admin