Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα από τη Γαλλία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα πρέπει να απαντήσει σχετικά με την απόφασή του να αναχωρήσει από τη Γαλλία πρόωρα χθες, Πέμπτη, και να μην παραστεί στη μείζονα διεθνή τελετή για την 80ή επέτειο της D-Day, της Ημέρας της Απόβασης στη Νορμανδία, δήλωσε ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ.

“Ο Ρίσι Σούνακ θα πρέπει να απαντήσει για τις δικές του ενέργειες γιατί εγώ στη θέση του δεν θα βρισκόμουν πουθενά αλλού”, είπε ο ηγέτης των Εργατικών στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Ο Σούνακ ζήτησε νωρίτερα σήμερα συγγνώμη επειδή αναχώρησε πρόωρα από τη Γαλλία και είπε ότι “ήταν λάθος” να μην μείνει στη χώρα για τη διεθνή αυτή εκδήλωση, αφού είχε παραστεί νωρίτερα στη βρετανική εκδήλωση στη Νορμανδία.

“Μετά την ολοκλήρωση της βρετανικής εκδήλωσης στη Νορμανδία, επέστρεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, έγραψε στο X ο Σούνακ, ο οποίος πασχίζει να κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων πριν από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

“Νοιάζομαι πολύ για τους βετεράνους και ήταν τιμή μου να εκπροσωπήσω το Ηνωμένο Βασίλειο σε αριθμό εκδηλώσεων στο Πόρτσμουθ και στη Γαλλία κατά τις δύο τελευταίες ημέρες και να συναντήσω αυτούς που πολέμησαν τόσο θαρραλέα.

“Ήταν λάθος να μην μείνω περισσότερο στη Γαλλία και ζητώ συγγνώμη”, πρόσθεσε.

Ο Σούνακ επικρίθηκε έντονα για την απόφασή του να μην παραστεί στην εκδήλωση με τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες για να επιστρέψει στη Βρετανία για μια τηλεοπτική συνέντευξη.

Παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, συγκεντρώθηκαν στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, για να τιμήσουν την 80ή επέτειο της απόβασης των Συμμάχων, σημείο καμπής στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία – Γιαβάς: “Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Άγκυρα χωρίς διακρίσεις”

admin

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Ινδία την ερχόμενη εβδομάδα

admin

Γερμανία: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί για αυξανόμενη επιρροή της Κίνας σε πολιτικούς και κόμματα

admin

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν κατηγορεί τους δυτικούς συμμάχους ότι θέλουν να σύρουν τη χώρα του σε πολεμο

admin

Σ. Ζαχαράκη: Στη στήριξη των ευάλωτων τα έσοδα από την 3η φορολόγηση σε υπερκέρδη

admin

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο το 2021 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

admin

Ισραήλ: Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

admin

Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Αζερμπαϊτζάν: Δημοσιογράφος τέθηκε υπό κράτηση σε μία ακόμα κίνηση κατά των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης

admin