Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Στις 1445 μονάδες το εγγύτερο σημείο στήριξης του ΓΔ

Χρηματιστήριο: Στις 1445 μονάδες το εγγύτερο σημείο στήριξης του ΓΔ

Άνοδο κατά 0,63% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1452,85 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 127,6 εκ. ευρώ.

Η επιβεβαίωση της καταβολής μερισμάτων από τις τράπεζες, σε συνέχεια της έγκρισης από τον SSΜ, ήταν ο θετικός καταλύτης που βοήθησε τους αγοραστές να αναλάβουν την υπεροπλία από το ξεκίνημα και με οδηγό τις τράπεζες, τον Γ.Δ. να κινείται μόνο σε θετικό έδαφος και τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται ανοδικά. Ωστόσο, μετά το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1464 μονάδων γύρω στις 3μμ, οι πωλητές πέτυχαν να περιορίσουν μέχρι τις δημοπρασίες τα αρχικά κέρδη, με το κλείσιμο να γίνεται στο χαμηλό της ημέρας, σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε κέρδη με τη Eurobank ( 2,26%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψα τα ΕΛΠΕ ( 2,09%). η ΜΟΗ ( 2,46%), ο ΟΤΕ ( 1,28%), το Jumbo ( 1,28%), η Τενέργα ( 1,78%) λόγω φημών για επικείμενη διενέργεια deal, η Cenergy ( 1,55%), o Σαράντης ( 0,75%), η ΕΛΧΑ ( 0,74%) αλλά και η Real ( 3,89%) από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,95%), η Autohellas (-1,72%), ο ΟΠΑΠ (-0,86%), ο Μυτιληναίος (-0,81%), η ΕΥ∆ΑΠ (-1,34%) και η Lamda (-1,62%). Απολογιστικά, 47 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 57 εκείνων που υποχώρησαν. 

Η ΕΚΤ αποφάσισε την αναμενόμενη, κατά 25 μ.β,, μείωση των επιτοκίων της, χωρίς να δεσμεύεται για νέες μειώσεις. Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ για τον Μάιο που συνεκτιμώνται στις αποφάσεις της Federal για τα παρεμβατικά της επιτόκια. Στις 1445 μονάδες το εγγύτερο σημείο στήριξης του Γ.Δ.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #CYCLOS_ANALYSIS

Related posts

Noval Property: Ο Μιχαήλ Παναγής νέο μέλος-H ανασυγκρότηση του ΔΣ

admin

Χ.Α.: Επόμενος «άθλος» η υπέρβαση των 1.420 μονάδων

admin

ΟΠΑΠ: Ενισχυμένα κέρδη στο 9μηνο και… σκυτάλη στο Μουντιάλ

admin

Quest: Στα 286 εκ. ευρώ οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Η συνέχιση της ανοδικής κίνησης είναι το πιθανότερο σενάριο

admin

ΧΑ: Παλινδρομεί σε στενό εύρος διακύμανσης με χαμηλό τζίρο

admin

Reds: Στα €2,5 εκατ. ο τζίρος α’ τριμήνου

admin

ΧΑ: Ελαχιστοποιήθηκαν τα φετινά κέρδη µόλις στο 3,6%

admin

Prodea: H Invel διέθεσε μετοχές αξίας €2,4 εκατ.

admin