Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Ιρανικό, κρατικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε σήμερα ότι ένας Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον εργοστασίου, κοντά στο Χαλέπι, όπου σκοτώθηκαν συνολικά 16 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ εξαπολύει σποραδικά πλήγματα εναντίον του στρατού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και των φιλοϊρανικών οργανώσεων που τον στηρίζουν. Το Ιράν, στενός σύμμαχος του Άσαντ, έχει αναπτύξει “στρατιωτικούς συμβούλους” στη χώρα.

“Κατά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στο Χαλέπι την περασμένη νύχτα, ο Σαΐντ Αμπιάρ, ένας από τους συμβούλους του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, έπεσε μάρτυρας” μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Σύμφωνα με το OSDH, τα πλήγματα είχαν ως στόχο ένα εργοστάσιο όπου έχουν τη βάση τους φιλοϊρανικές οργανώσεις. Από την επίθεση αυτή “προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις” και σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, “Σύροι και ξένοι”, πρόσθεσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι “μετά τα μεσάνυχτα (…) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση (…) με στόχο ορισμένες θέσεις κοντά στο Χαλέπι”. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν “πολλοί νεκροί” και “υλικές ζημιές”, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το OSDH, η κοινότητα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, η Χαγιάν, ελέγχεται από φιλοϊρανικές οργανώσεις στις οποίες μετέχουν Σύροι και αλλοδαποί.

Related posts

Γέλεν: Ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν θα περιορίσει το έλλειμμα των ΗΠΑ

admin

Έκρηξη ηφαστείου σε νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας

admin

Μειώθηκε κατά 70% η μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία

admin

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,5% του ΑΕΠ

admin

Καναδάς: Επαναφέρει την χρηματοδότηση της UNRWA λόγω της “καταστροφικής” κατάστασης στη Γάζα

admin

Η Χαμάς ζήτησε για πρώτη φορά συγγνώμη από τους κατοίκους της Γάζας

admin

Αποκαλύψεις για απόπειρα ανατροπής της Μέρκελ το 2015 στα απομνημονεύματα του Β. Σόιμπλε

admin

Ανανέωση της θητείας του Πούτιν: “Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα εκ μέρους των ΗΠΑ”

admin

Κομισιόν: Κανόνες για την αντιμετώπιση απειλών από μη στρατιωτικά drones

admin