Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απερχόμενος βουλευτής των Συντηρητικών στηρίζει… Εργατικούς – Νέο πλήγμα για τον Σούνακ

Ο απερχόμενος βουλευτής του κεντροδεξιού, κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος στη Βρετανία, Μαρκ Λόγκαν, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Ιουλίου, λέγοντας ότι οι κυβερνώντες Τόρις έχουν γίνει “μη αναγνωρίσιμοι” σε σχέση με το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε.

Ο Λόγκαν, ο οποίος εκπροσωπεί την περιφέρεια του Bolton North East για τους Συντηρητικούς από το 2019, είπε στο BBC ότι οι Εργατικοί έχουν γίνει ένα “κεντρώο” κόμμα και θα μπορούσαν “να επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή των Βρετανών”.

Η υποστήριξη της αντιπολίτευσης από τον Λόγκαν είναι ένα νέο πλήγμα για τους Τόρις του πρωθυπουργού του Η.Β. Ρίσι Σουνάκ, που έρχεται μετά τις αποσκορτήσεις προς τους Εργατικούς στις αρχές του έτους των βουλευτών των Τόρις, Νταν Πούλτερ και Νάταλι Ελφικέ. Έρχεται επίσης αφότου η Λούσι Άλαν – απερχόμενη βουλευτής των Τόρις για το Τέλφορντ – είπε ότι σχεδίαζε να στηρίξει το δεξιό αντιευρωπαϊκό Reform UK στις εκλογές.

Οι δηλώσεις του απερχόμενου βουλευτή έρχονται επίσης σε μια κατάλληλη στιγμή για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο παρόλο που προηγείται με περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις, έχει δεχθεί με αρνητικό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες 48 ώρες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών.

Οι Εργατικοί έχουν ήδη επιλέξει τον υποψήφιό τους για το Bolton North East, ωστόσο ο Logan – ο οποίος δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στο μέλλον. Είπε στο BBC η αίτησή του για ένταξη στο Εργατικό Κόμμα “κατατέθηκε σήμερα”.

Επισήμως, δεν υπάρχουν πια εν ενεργεία βουλευτές μέχρι τις εκλογές, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων διαλύθηκε αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Ρ. Σούνακ.

Related posts

Η Ιταλία ζήτησε εξηγήσεις από τη Ρωσία για την εθνικοποίηση της Ariston

admin

Χιλή: Έξι πρώην στρατιωτικοί καταδικάζονται για τη δολοφονία ισπανού διπλωμάτη την περίοδο της δικτατορίας

admin

Ευρώπη: Η φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk απειλεί να “εκθρονίσει” την LVMH

admin

Περισσότεροι από 46.500 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

admin

Εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή

admin

Θεσσαλονίκη: Οι ευκαιρίες και οι εξελίξεις στην αγορά υδρογόνου στο Balkan Energy Forum

admin

ΠΟΥ: Δύο από τα πρόωρα μωρά που επρόκειτο να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο αλ Σίφα πέθαναν πριν από τη μεταφορά τους

admin

Συνελήφθη ο “Ελ Ταλιμπάν”, o κορυφαίος στη στρατολόγηση τρομοκρατών στην Ευρώπη

admin

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα

admin