Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ζαχάροβα βλέπει “υβριδικό πόλεμο της Δύσης” κατά της Ρωσίας, με αφορμή δηλώσεις Κάμερον

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας “ουκρανικά χέρια”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Κάμερον είπε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει.

“Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά”, είπε η Ζαχάροβα. Η εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

“Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα”.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει “σοβαρές” προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες “πραγματικότητες”, εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ίδιες με εκείνες που έχουν ήδη απορριφθεί από το Κίεβο στο παρελθόν.

Related posts

Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν θα παραδεχτεί την ήττα του, αν χάσει τις εκλογές

admin

Ισπανία: Ξεπέρασε τα 48 εκατ. ο πληθυσμός – Αυξήθηκαν οι ξένοι υπήκοοι

admin

Σιέρα Λεόνε: Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση ενόπλων εναντίον στρατοπέδων

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 7,1% κατέγραψε η ανάπτυξη των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς τον Οκτώβριο

admin

Επίθεση σε δημοσιογράφο της ρωσικής Novaya Gazeta και δικηγόρο στην Τσετσενία

admin

Ό. Σολτς Αντιτάσσεται σε μια κατ’ επίφαση ειρήνη στην Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Η Γάζα έχει γίνει “νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά”

admin

Οκτώ χώρες της ΕΕ ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ναβάλνι

admin

Αίγυπτος: Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανακοίνωσε το θάνατο του ηγέτη της

admin