Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

88η ΔΕΘ – ΟΤ FORUM: Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση ζήτησε ο Ζαχαριάδης – «Ο κόσμος θέλει ενότητα»

Εκλογές από τη βάση ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο OT FORUM στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Όπως είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «νομίζω ότι πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης που ομνύει στο όνομα των μελών να δώσει στα μέλη τη δυνατότητα να πάρουν το μέλλον του κόμματος στα χέρια τους. Εκλογή από τη βάση».

«Παρατεταμένη κρίση που έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023»

Ερωτηθείς για το ποια είναι η λύση, «εκλογές, μομφή ή διάσπαση», ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως «όχι διάσπαση. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ο κόσμος θέλει ενότητα και μέσα στο κόμμα και στην κεντροαριστερά».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για παρατεταμένη κρίση που έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πτώση της ΝΔ στις εκλογές δεν φάνηκε σε πλήρη έκταση γιατί είχε πτώση και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το απέδωσε στην «εσωκομματική φαγωμάρα».

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για τη στάση απέναντι στους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου», αλλά και απέναντι στις διαφορετικές απόψεις μέσα στο ίδιο το κόμμα.

«Υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα που χρονίζουν»

Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα, υπογράμμισε πως παρότι αλλάζουν οι κυβερνήσεις, τα προβλήματα πηγαίνουν από τον έναν χρόνο στον άλλον, ενώ το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται και άρα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να παίξει η Ελλάδα ρόλο στο ανταγωνιστικό τοπίο.

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμη, ότι δεν μπορεί ένα ποτήρι που είναι μισογεμάτο να παρουσιάζεται ως γεμάτο, προσθέτοντας ότι οι δείκτες καταδεικνύουν ότι δεν βρισκόμαστε στο οικονομικό θαύμα. «Υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα που χρονίζουν -και το λέω αυτοκριτικά- όπως το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το ενεργειακό μείγμα της χώρας, το παραγωγικό μοντέλο», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε, επίσης, ότι ο πολίτης εισπράττει πολύ κακή εικόνα στη δημόσια υγεία, δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ειδικά αν βρίσκεται στο λεγόμενο διάμεσο εισόδημα, παρά την προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί ότι μετά τα μνημόνια η χώρα θα απογειωθεί. «Βγαίνοντας από την περιπέτεια κάποιοι δείκτες μας έχουν καταστήσει στο τέλος της ευρωπαϊκής ταχύτητας. Το θέμα δεν είναι να συζητάμε εάν είμαστε τελευταίοι ή προτελευταίοι στην ΕΕ στους μισθούς», πρόσθεσε.

Στη χώρα, είπε, υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, γιατί κρύβονται γενικώς κάτω από το χαλί τα προβλήματα διαχρονικά. «Αυτό σύντομα όλοι το βρίσκουν μπροστά τους. Δεν έχουμε καθίσει να συνεννοηθούμε για κάποια βασικά πράγματα. Υπάρχει πλέον μια μεγάλη απόσταση του πολίτη από την πολιτική. Ο πολίτης δεν νιώθει ότι μπορεί να παρέμβει στα πράγματα με τη συμμετοχή του», ανέφερε.

Δείτε όσα είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης στο OT FORUM:

Related posts

Κασσελάκης: Έτοιμος για αναμέτρηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Στη βάση ποντάρει για την εκλογή του

admin

Μπαχτσελί: Νέο παραλήρημα για Αιγαίο και Κύπρο

admin

Ελληνικό: Στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης ο Μητσοτάκης

admin

Πολάκης για ΣΥΡΙΖΑ:«Ο κόσμος δε θέλει τσακωμό και μασκαριλίκι»

admin

Γιατί πέταξαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

admin

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ η Τουρκία «προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Παρατηρητής της καταστροφής στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης

admin

Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: Εως και 100 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα

admin

Υπόθεση υποκλοπών: στον Αρειο Πάγο οι πρώτοι ύποπτοι

admin