Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10 απίστευτοι τόποι όπου παράγεται κρασί σήμερα

Οι γνώστες σίγουρα θα γνωρίζουν το Ορεγκον, τη Hunter Valley ή τη Mendoza. Και οι πολλοί διαβασμένοι ξέρουν ότι ποιοτικά κρασοστάφυλα ωριμάζουν ιδανικά ακόμα και στο Hampshire, τη Ningxia ή τη Niagara Peninsula. Σχεδόν κανένας όμως δεν θα φανταζόταν ότι οι παρακάτω τόποι θα μπορούσαν να δώσουν κρασί. Κάποιοι βρίσκονται σε χώρες που απέχουν αρκετά από τον ιδανικό γεωγραφικό 45 παράλληλο. Κάποιοι άλλοι διαθέτουν ακραίες συνθήκες από πλευράς υψομέτρου, κλίσεων και καιρού. Ομως όλες τους αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη επιμονή και το ασίγαστο πάθος μπορούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και να φέρουν μοναδικά κρασιά στα ποτήρια των οινόφιλων. Ή τουλάχιστον στη μερίδα εξ αυτών με τη μεγαλύτερη περιέργεια.


Bremmer Calmont, Mosel, Γερμανία


Η περιοχή του Mosel φημίζεται για τους τρομακτικά επικλινείς αμπελώνες που υψώνονται πάνω από τις όχθες του παραποτάμου του Ρήνου. Ομως κανένας δεν αφυπνίζει τόσο το ηλεκτρονικό μοιρογνωμόνιο όσο ο Calmont, αφού οι κλίσεις του φθάνουν τις 65 μοίρες. Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ιντερνετική αναζήτηση πρώτα θα σας εμφανίσει ορειβατικές διαδρομές, οπότε αν σκοπεύετε να τρυγήσετε εκεί φροντίστε για πτυχίο αναρρίχησης.


Cai Na Xiang, Lhasa, Θιβέτ


Μπορεί η Αργεντινή να έχει συνδέσει το όνομά της με τους αμπελώνες ακραίου υψομέτρου -το Colome παράγει κρασιά ακόμα και από τα 3.111 μέτρα- όμως όταν το Guinness World Record “μιλάει” ο τίτλος πάει στα 660 στρέμματα της περιοχής Cai Na. Φυτεμένος το 2012 σε υψόμετρο 3.563 μέτρων, ο υψηλότερος αμπελώνας του κόσμου, έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όμως οι Θιβετιανοί κατέχουν το άθλημα ήδη από τον 18ο αιώνα.


Chao Phraya Delta, Monsoon Valley, Ταϋλάνδη


Συνδυάζεται η Βενετία και το άλμα επί κοντώ σε έναν υποτροπικό αμπελώνα; Οι μοναδικοί floating vineyards της Ταϋλάνδης λένε “ναι” και μας υποχρεώνουν να μάθουμε κι άλλες λέξεις εκτός από το Pouke και το Pad Thai. Κανάλια αναλαμβάνουν να διώξουν τα νερά την εποχή των βροχών, κοντάρια από μπαμπού τη μετακίνηση των εργατών από σειρά σε σειρά και γόνδολες τους δύο τρύγους που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το απίστευτο terroir.


Fogo Crater, Fogo Island, Πράσινο Ακρωτήρι

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η πατρίδα της Cesaria Evora παράγει κρασί σε ένα από τα νησιά που συνθέτουν τη φτωχή χώρα. Το Fogo δεν έχει ρεύμα και νερό, όμως διαθέτει ένα ιδιαίτερα ενεργό ηφαίστειο και αμπελώνες που φθάνουν σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Το τελευταίο φροντίζει για την απαραίτητη δροσιά που επιτρέπει στο λευκό Moscatel, το ερυθρό Portuguese και λίγες ακόμα ποικιλίες να ωριμάσουν σε αυτή τη γη της φωτιάς.


Haleakala Maui, Χαβάη, ΗΠΑ








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

ΥΠΕΝ: Πώς θα ρίξετε το ενεργειακό κόστος από το 2024

admin

Deal JPM – Viva Wallet: Ο συνωστισμός brand name βάζει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεων

admin

Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: «Κόβουν» από θέρμανση, βασικά είδη διατροφής και ψυχαγωγία τα νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα

admin

Εφορία: 1,5 εκατ. φορολογούμενοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων

admin

Πτώση για στις ευρωαγορές – Προς τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις από το 2018

admin

ΛΑΡΚΟ: Έκτακτη συνάντηση Χατζηδάκη με εργαζόμενους

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ, κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους: Πότε πληρώνονται

admin

Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για τις αιτήσεις

admin

Όμιλος Λάτση: Δυναμική είσοδος της Latsco Shipping στον τομέα των Very Large Crude Carrier (VLCC)

admin