Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψαροταβέρνα

«Ολοι όσοι είναι υποψήφιοι έχουν διατυπώσει κάποιες πολιτικές θέσεις. Ο κ. Κασσελάκης δίνει τη μάχη της ψαροταβέρνας. Eχει κάνει μια ομάδα περιφερόμενη, πήγε στην Αρτέμιδα, στη Σαλαμίνα, θα μας πει πόσο ποιοτική είναι η ταραμοσαλάτα και τα άλλα εδέσματα, για το ούζο και το τσίπουρο». Η κακία ειπώθηκε απ’ τον Χρήστο Σπίρτζη – φυσικά δεν ήταν η μοναδική. Αγνοεί, πάντως, ο σύντροφος ότι πολλοί που κάποτε ψήφισαν το κόμμα του το έκαναν νοσταλγώντας τις εποχές της αστακομακαρονάδας – άρα, ίσως κάτι έχει καταλάβει κι ο Κασσελάκης για ορισμένους ψηφοφόρους.

Συζήτηση

Ο Νικόλας Φαραντούρης δήλωσε στα ερτζιανά (πριν ο Κασσελάκης πει ότι δεν θα ταλαιπωρήσει νομικά το κόμμα) πως εφόσον ανακληθεί η απειλή του εξωδίκου, είναι ανοιχτός στη διεξαγωγή μιας ειλικρινούς συζήτησης μεταξύ των υποψήφιων προέδρων για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι δεν είναι πολύ καιρό στην αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να του αναγνωρίσει κανείς πως έχει γίνει ορίτζιναλ συριζαίος: νομίζει ότι τα προβλήματα λύνονται με μεθόδους αμφιθεάτρου, ανταλλάσσοντας θεωρίες για την έλευση της σοσιαλιστικής ουτοπίας.

Ακρόαση

Στις 4 Νοεμβρίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου – μικρή ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: η ακρόασή του τοποθετήθηκε το πρώτο 24ωρο της διαδικασίας που θα τελειώσει στις 12 του μήνα. Αραγε, η επιλογή ημερομηνίας έχει σχέση με την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, στην οποία αναφέρθηκε το Politico, φιλοξενώντας την παρατήρηση ενός ευρωβουλευτή που αναρωτήθηκε πώς θα χειριστεί το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού κάποιος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην τουριστική βιομηχανία;

Συμπρόεδρος

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος του ΕΛΚ για τον διαθρησκειακό διάλογο. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «η Ομάδα Εργασίας για τον Διαθρησκειακό Διάλογο έχει στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, με βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και την αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών και των εθνών». Κρίμα που δεν ασχολήθηκε και με την αρμονική συνύπαρξη όλων των νεοδημοκρατικών δογμάτων στα 50 χρόνια του κόμματος. Ισως όμως αποκτήσει know-how για αργότερα.

Related posts

Λουκάς Αποστολίδης: Το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

admin

Η απάθεια των μαρτύρων, νίκη για τους τραμπούκους

admin

Μπορεί να γίνει και χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος

admin

ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία του ντιμπέιτ – Οι νικητές και οι μεγάλοι ηττημένοι

admin

Ελληνοτουρκικά: Τον… χαβά τους Ερντογάν και Τσαβούσογλου

admin

Νοτοπούλου για Κασσελάκη: «Μου έστειλε SMS ενώ έδινα συνέντευξη για να τον εκθειάσω»

admin

Το «ευχαριστώ» Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και η αγκαλιά με τον Δένδια – Κάτι αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

admin

Η Ευρώπη γυρνάει την… πλάτη στον Ερντογάν: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Πράγας

admin

«Εάν ανακαλέσεις Στέφανε, σταματάμε εδώ» λέει η Γεροβασίλη

admin