Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Πιθανή συνέχιση της ανοδικής κίνησης με «άρωμα» Moody’s

Χ.Α.: Πιθανή συνέχιση της ανοδικής κίνησης με «άρωμα» Moody’s

Άνοδο κατά 0,88% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούµενης εβδοµάδος κλείνοντας στις 1419,24 µονάδες ( στο -1,66% ο Γ.∆ & στο – 3,02% οι τράπεζες στην εβδοµάδα, στο 9,75% ο Γ.∆. και στο 14,57% οι τράπεζες στο έτος). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 81,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Οι πωλητές, σε αντίθεση µε τις προηγούµενες συνεδριάσεις της εβδοµάδος, οδήγησαν από νωρίς το ενδοσυνεδριακό χαµηλό των 1405 µονάδων. Όµως, στη συνέχεια οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία και οδήγησαν το Γ.∆. σε αδιάλειπτα ανοδική κίνηση µε οδηγό όλα τα blue chips και µε το κλείσιµο να καταγράφεται στο υψηλό της ηµέρας.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,115%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,50%) κατέγραψε κέρδη µε τη Eurobank ( 1,33%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ ( 2,24%), ο ΟΠΑΠ ( 2,37%), τα ΕΛΠΕ ( 1,36%), ο Ελλάκτωρ ( 1,54%), ο Μυτιληναίος ( 1,56%), το Jumbo ( 2,18%) και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,30%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΕΕ (-0,12%) και η ΕΥ∆ΑΠ (-0,18%). Απολογιστικά, 63 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 33 εκείνων που υποχώρησαν.

Οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ (σήµερα), η Noval Properties την Τρίτη, οι Lavipharm, Attica Bank & Βιοχάλκο την Πέµπτη και η Premia Properties την Παρασκευή ανακοινώνουν 6µηνιαία αποτελέσµατα.

Την Παρασκευή επίσης, λήγουν τα παράγωγα επί µετοχών και δεικτών και πραγµατοποιούνται οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE Russel µε τη Cenergy να µετατάσσεται στο δείκτη Large Cap, η Intralot στο Mid Cap και η Interlife στο Micro Cap.

Η αναβάθµιση των προοπτικών σε θετικές από τη Moody’s είναι πιθανό να συµβάλει σε συνέχιση της ανοδικής κίνησης στο Χ.Α.

#ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

Q&R: Μηδένισε τη συμμετοχή της στην Bluepoint&Partners Cyprus

admin

Intrakat: Αυξήθηκε στο 15,6% το ποσοστό του Κων. Αγγέλου

admin

Coca Cola HBC: Καθαρά κέρδη €381,6 εκατ. στο εξάμηνο

admin

Attica Group: Πωλήθηκε η συμμετοχή στην Africa Morroco Links

admin

Flexopack: Στο 7,87% η συμμετοχή της Σταματίνας Γκινοσάτης

admin

Διάδρομος… προσγείωσης του «Ελ.Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο- Ρύθμιση για την Aegean

admin

Prodea: Μέρισμα €0,247/μετοχή- Από 20 Ιουνίου η καταβολή

admin

Ομόλογο Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον- Η κατανομή των θεσμικών

admin

Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

admin