Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

Μία ώρα έμειναν στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Παύλο Γερουλάνο, η οποία δεν ξεκίνησε καθόλου ώρα ΠΑΣΟΚ, αλλά ακριβώς στην καθορισμένη ώρα. Δεν πρόλαβε να κάνει ένα διάλειμμα ο Γερουλάνος, μπήκε στην επόμενη συνάντηση με τον Χάρη Δούκα – ο οποίος έφτασε στη Βουλή αρκετά νωρίτερα από το ραντεβού, το οποίο έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η δική τους συνάντηση κράτησε περίπου σαράντα λεπτά. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα – απ’ ό,τι φαίνεται, ο Γερουλάνος τα ίδια τους είπε, δηλαδή απέφυγε να τοποθετηθεί στο ζήτημα των στηρίξεων.

ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε πως δεν θα στηρίξει επισήμως κανέναν υποψήφιο, ώστε και οι δικοί του ψηφοφόροι να αποφασίσουν ελεύθερα. Αυτό δημιουργεί ανοιχτό πεδίο στους υποψηφίους στη Δυτική Ελλάδα – και αυτό έχει αποφασίσει να εκμεταλλευθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που σήμερα το απόγευμα έχει εκεί κεντρική ομιλία. Υπάρχει λόγος που ο Ανδρουλάκης θέλει να την επισκεφθεί την περιοχή: είναι η μόνη στην οποία είχε χάσει στον δεύτερο γύρο το 2021 από τον Γιώργο Παπανδρέου. Το ακροατήριο, με άλλα λόγια, δεν είναι κερδισμένο χωρίς προσπάθεια, αν και με τον Κατρίνη δεν βρίσκονταν σχεδόν ποτέ σε αντίθετα στρατόπεδα.

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ

Μιας που πιάσαμε το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, τρεις πρώην υπουργοί βγήκαν υπέρ του Χάρη Δούκα: ο Χάρης Καστανίδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Κι αν για τους πρώτους δύο τα δεδομένα ήταν λίγο – πολύ γνωστά (δεν είχαν μόνο συγκρούσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά στην περίπτωση του Σαχινίδη είχε ήδη τονιστεί πως θα στηρίξει αυτόν που θα είναι απέναντι στη σημερινή ηγεσία), ο Ρέππας δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του: «Ο κ. Δούκας εκφράζει το αίτημα για αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το οποίο θα επιδιώξει να εκφράσει», ανέφερε (ΕΡΤ). Από την άλλη, βασικοί παπανδρεϊκοί της ανδρουλακικής πλευράς είναι ο Μιχάλης και ο Λευτέρης Καρχιμάκης.

ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οχι, είπαμε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βγάλει ούτε άχνα, ούτε μισό ψίθυρο. Θα κάνει όμως όλα τα υπόλοιπα – εκτός από τα της εξωτερικής πολιτικής, θα ασχοληθεί και με τα της οικονομίας. Το Ινστιτούτο Τσίπρα ετοιμάζει και σχετική εκδήλωση στις 22 του μήνα, με επίκεντρο, όπως λένε οι συνεργάτες του, τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στις θεματικές συζητήσεις θα παραστούν οικονομολόγοι και πολιτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρώ πως μπορούμε να μετράμε ήδη πόσες φυλές της Κεντροαριστεράς, εντός και εκτός συνόρων, θα εκπροσωπούν.

Related posts

Άγρια κόντρα Ανδρουλάκη-Αυγενάκη: «Είσαι πρόεδρος του mini ΠΑΣΟΚ»

admin

Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου – Η ελληνική απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις

admin

Κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο – Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Μαξίμου

admin

Τι έγινε στο παρασκήνιο και τα δώρα με συμβολισμό και μήνυμα

admin

Η αντεπίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη

admin

ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: «Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και άλλα νησιά είναι δικά μας»

admin

Μυστικά γκάλοπ: Τα σημεία της νίκης

admin

Σύντομη συνάντηση Δένδια – Ερντογάν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

admin