Image default
ALPHA BANK

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές δεν έχουν ανακτήσει τις απώλειες από το sell off της 5ης Αυγούστου

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να έχει πλήρως ανακτήσει τις απώλειες από το sell off της 5ης Αυγούστου, όταν ο Γενικός Δείκτης απώλεσε 6,2% και κατρακύλησε έως τις 1.341 μονάδες, αλλά υπάρχει μια 9άδα από blue chips, τα οποία εξακολουθούν -μέχρι και σήμερα- να παλεύουν να «μαζέψουν» τη ζημιά και να επιστρέψουν στα πρότερα επίπεδα, δηλαδή σ’ αυτά που βρίσκονταν στο πρώτο διήμερο του μήνα.

Sarantis – Lamda

Τη μεγαλύτερη προσπάθεια καλούνται να καταβάλλουν οι μετοχές των Sarantis και Lamda Development, οι οποίες απέχουν 5,5% και 5,1%, αντίστοιχα, από τις τιμές της 2ης Αυγούστου, δηλαδή της τελευταίας συνεδρίασης πριν τη «Μαύρη Δευτέρα» (10,8 και 7,3 ευρώ, αντίστοιχα). Εκείνη την ημέρα η πρώτη βούλιαξε έως τα 10,1 ευρώ (πτώση 5,1%), ενώ η δεύτερη υποχώρησε στα 6,9 ευρώ (πτώση 6,5%).

Jumbo – Motor Oil

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη μετοχή της Jumbo, η οποία εξακολουθεί να χάνει 5,1% σε σχέση με τα επίπεδα πριν το κύμα των μαζικών ρευστοποιήσεων (23,8 ευρώ στις 2/8). Η μετοχή της Motor Oil, από την πλευρά της, υπολείπεται κατά 4% έναντι της προ sell off περιόδου, όταν αναδιπλώθηκε έως τα 20,9 ευρώ. Παρά την ανοδική αντίδραση, πάντως, μέχρι και σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται κάτω των 22,5 ευρώ, το οποίο ήταν το κλείσιμο της 2ης Αυγούστου.

Alpha – Metlen

Εκ μέρους των τραπεζών, η μοναδική που παραμένει σε «κόκκινο» είναι η Alpha Bank, η οποία χρειάζεται να διανύσει μια απόσταση 3,7%, προκειμένου να ανακτήσει το 1,62 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο απολύτως ελεγχόμενο -1,9% διαμορφώνεται το κενό στην περίπτωση της Metlen, η οποία πριν την 5η Αυγούστου βρισκόταν στα 35,1 ευρώ.

Helleniq Energy – ΕΥΔΑΠ

Η μετοχή της Helleniq Energy, παράλληλα, εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 1,5% σε σχέση με το κλείσιμο της 2ης Αυγούστου, όταν και ανερχόταν στα 7,2 ευρώ, ενώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ διαθέτει μια «χασούρα» της τάξης του 1,4% έναντι των 5,59 ευρώ, τα οποία αποτελούν την τελευταία τιμή πριν τη μεγάλη πτώση της 5ης Αυγούστου. Βέβαια, αμφότερες έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά των 6,8 και 5,2 ευρώ, αντίστοιχα.

Aegean

Τέλος, στη λιγότερο δυσχερή θέση βρίσκεται η μετοχή της Aegean Airlines, η οποία καλείται να καλύψει μόλις 0,6%, προκειμένου να ανακτήσει τα 11,04 ευρώ. Mέχρι και χθες στην εν λόγω λίστα συγκαταλεγόταν και η μετοχή της Coca – Cola. Όμως, το ράλι αντεπίθεσης των τελευταίων ημερών έχει επαναφέρει την τιμή άνω των 33,2 ευρώ, σβήνοντας το σύνολο των απωλειών του sell off.

Η τρέχουσα απόσταση από τα προ sell off επίπεδα της 5ης Αυγούστου

• Sarantis -5,5%

• Lamda Development -5,1%

• Jumbo -5,1%

• Motor Oil -4,0%

• Alpha Bank -3,7%

• Metlen -1,9%

• ΕΛΠΕ -1,5%

• ΕΥΔΑΠ -1,4%

• Αegean -0,3%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Alpha: Με 40 εκατ. συμμετείχε στο καλυμμένο ομόλογο η EBRD

admin

Alpha Bank: Στην B2Holding «κόκκινα δάνεια» 3,7 δισ. ευρώ

admin

Alpha Bank: Αναδείχθηκε «Most Active Issuing Bank in 2018 in Greece»

admin

Alpha Bank: Ισχυρή επενδυτική ζήτηση για το Tier II

ad

Έρχεται deal της Alpha Bank για ακίνητα 500 εκατ. ευρώ

admin

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να μπει τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό

admin

Alpha: «Είμαστε η βασική τράπεζα των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων» 

admin

Alpha Bank: Μονοψήφιος δείκτης NPEs στο τέλος Ιουνίου

admin