Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις αγορές- Παραμένουν στη Γαλλία τα βλέμματα

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις αγορές- Παραμένουν στη Γαλλία τα βλέμματα

Με την μέθοδο της εκ περιτροπής ανόδου διαφόρων κλάδων (τράπεζες, διυλιστήρια, κατασκευές κλπ) συνεχίζει και κινείται η αγορά, κατακτώντας την 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

O ΓΔ έκλεισε τελικά στις 1450 μονάδες ( 0,7%), πολύ κοντά στην σημαντική αντίσταση των 1452 μονάδων, αλλά πάντα με τζίρο που δεν μπορεί να πείσει για την διατήρηση του καναλιού (χθες 114 εκατ. εκ των οποίων οι συναλλαγές σε πακέτα ειδικά της Epsilon Net ήταν 34 εκατ.), με ουσιαστική επαναφορά στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων από την αρχή του έτους ( 12,2% από 1.1).

Από επιχειρηματικές ειδήσεις καταγράφουμε την οριστικοποίηση των σχεδίων για είσοδο της Metlen στο Λονδίνο μέσα στο 1 εξάμηνο του 2025 όπως επίσης και την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε αγορές του εξωτερικού (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αυστρία κα) και την έγκριση του ΔΣ της Real Consulting στην κύρια αγορά παράλληλα με την έγκριση μερίσματος 0,04/μετοχή και επαναγορά ιδίων έως 2,1 εκατ. μετοχές.

Συνεχίζεται η επιδείνωση των εθνικών λογαριασμών και ιδιαίτερα του εμπορικού ισοζυγίου που στο πεντάμηνο πλέον το έλλειμμα έφτασε στα 14,4 δισ. ( 15% έναντι του 2023) με το μόνο «παρήγορο» ότι μετά από καιρό είχαμε μικρή έστω άνοδο των εξαγωγών (κατά 1,8%).

Τελευταία ημέρα η σημερινή για όσους επιθυμούν να πάρουν τα μερίσματα σε ΜΠΕΛΑ (1 ευρώ/μετοχή), ΕΛΠΕ (0,60/μετοχή) και ΠΕΙΡ (0,06/μετοχή).

Έχοντας αναφερθεί αναλυτικά στα πιθανά σενάρια στην Γαλλία όλοι περιμένουν τις τελικές διεργασίες στους δύο πρώτους σχηματισμούς για να προβλέψουν τα μελλούμενα, με τις αγορές να κρατούν στάση αναμονής (μερική αποκλιμάκωση χθες στην αγορά Ομολόγων και μικρή υποχώρηση των μετοχικών αξιών στο Παρίσι μετά το μεσημέρι) και την πιθανότητα για κάποιου είδους μορατόριουμ μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26/7 έως 11/8) να αυξάνεται.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης 

#χρηματιστήριο #Γαλλία #Γενικός_Δείκτης

Related posts

Eurobank Equities: Αυξάνει στα €26,4 την τιμή-στόχο για την Jumbo

admin

Κλουκίνας- Λάππας: Θετική αξιολόγηση για την ΔΠ της Intracom Ακίνητα

admin

Προοδευτική: ΕΓΣ στις 29/11 για τη συμφωνία με LDA Capital

admin

Attica Bank: Έκτακτη ΓΣ για ΑΜΚ έως 473,3 εκατ. ευρώ

admin

Χ.Α.: Αναμένεται να συγχρονιστεί µε τις κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών

admin

Χρηματιστήριο: Αναμένει τις τελικές εξαγγελίες για τις εταιρείες ενέργειας

admin

Attica Group: Στο 97,52% το έμμεσο ποσοστό της Blantyre Capital

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανό… χριστουγεννιάτικο δώρο οι 1.300 μονάδες

admin

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin