Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Σε τροχιά νέων υψηλών η Eurobank – Ράλι άνω του 30% φέτος

Τις βάσεις για την 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση βάζει η μετοχή της Eurobank, η οποία όχι μόνο εμφανίζει «ανοσία» στο χθεσινοβραδινό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά οδεύει ολοταχώς προς τις πρόσφατες κορυφές.

Είναι ενδεικτικό ότι, λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται κατά τουλάχιστον 1,5% και διαμορφώνεται στα 2,13 ευρώ, τα οποία απέχουν ελάχιστα από τα υψηλά του 2,14 ευρώ (κλείσιμο 20ης Μαΐου).

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο σημερινός τζίρος είναι αρκετά ασθενέστερος σε σχέση με τον φετινό μέσο όρο (11,5 εκατ. ευρώ), καθώς μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – IPOs: Οι 15 7 εισαγωγές που αλλάζουν την αγορά

8 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση

Σε κάθε περίπτωση, η νέα ανοδική κίνηση οδηγεί την κεφαλαιοποίηση της Eurobank στις παρυφές των 8 δισ. ευρώ, αποτελώντας τη Νο.2 πολυτιμότερη εταιρεία αλλά και τη Νο.1 πολυτιμότερη τράπεζα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Σίγουρα, το πράσινο φως των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών στη διανομή του φετινού μερίσματος (342 εκατ. ευρώ) παρέχει ηχηρά στηρίγματα στη μετοχή, δεδομένου ότι η διοίκηση αποφάσισε να διανείμει το 30% επί των ετήσιων κερδών του 2023.

Η τυπική έγκριση στο μέρισμα θα δοθεί στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.

Και μην ξεχνάμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2024 (383 εκατ. ευρώ, 50,1% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2023) προμηνύουν μια ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση για τους μετόχους το επόμενο έτος, βάζοντας οριστικό τέλος στην ανυδρία των προηγούμενων 16 ετών.

P/E κάτω του 6x

Από τις αρχές του έτους, η μεταβολή της μετοχής ξεπερνά το εντυπωσιακό 30%, ενώ μόνο μέσα στο τελευταίο τετραήμερο η άνοδος αγγίζει το 5%.

Παρά την ικανοποιητική αύξηση, βέβαια, η αποτίμηση της Eurobank παραμένει ελκυστική, δεδομένου ότι ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E υπολείπεται του 6x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV παραμένει κάτω του 1x.

Χρηματιστήριο: Πώς το εκλογικό αποτέλεσμα (δεν) επιδρά στην αγορά

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

ad

Eurobank: Among the world’s top banks for its ESG practices

ad

Eurobank: Εξάμηνη αναστολή καταβολής χρεολυσίων σε δάνεια πληττόμενων εταιρειών

admin

Νοσοκομειακό πρόγραμμα νέας γενιάς από Eurobank και Eurolife ERB

admin

Στη Eurobank «χρυσό» ακίνητο της Dimand αντί 74,4 εκατ.

ad

Eurobank: Τα μεγέθη της συναλλαγής με PIMCO για το project Pillar

admin

Eurobank: Βραβεύει τους αριστούχους μαθητές για 16η συνεχή χρονιά

admin

Χρηματιστήριο: Η «χρυσή» 10άδα των blue chips, με αποδόσεις έως 12% στον Απρίλιο

ad

Ορισμός νέου εκπροσώπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. της Eurobank

admin