Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Ρίχνει το «φράγμα» των 8 δισ. ευρώ η Eurobank

Έτοιμη να καταστεί η πρώτη τράπεζα με χρηματιστηριακή αξία άνω των 8 δισ. ευρώ είναι η Eurobank, η οποία συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία στο Χρηματιστήριο, μετά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη σημερινή συνεδρίαση της Λεωφόρου Αθηνών, η μετοχή καταγράφει σημαντική αύξηση κατά 2,5% και σκαρφαλώνει στα 2,15 ευρώ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στα 2,17 ευρώ και τα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Νοεμβρίου του 2015.

Αυτή η άνοδος φέρνει την κεφαλαιοποίηση της Eurobank στις παρυφές των 8 δισ. ευρώ, αποτελώντας την πρώτη τράπεζα που καταφέρνει κάτι τέτοιο, έπειτα από την καταστροφική περίοδο των capital controls.

Χρηματιστήριο: Οι 16 μετοχές που οδηγούν τη φετινή κούρσα

Απόδοση κεφαλαίων κοντά στο 20%

Η σταθερά ανοδική πορεία της μετοχής ( 16% στο 30ήμερο, 31% στο 5μηνο και 46% στο 12μηνο) έρχεται να επισφραγιστεί με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Η καθαρή κερδοφορία της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 287 εκατ. ευρώ, ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία «απογειώθηκε» στα 383 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 50%.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, αφορά την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, η οποία άγγιξε το 20%, δεδομένου ότι τα ενσώματα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 2,14 ευρώ ( 20%).

Η διοίκηση, παράλληλα, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να διανείμει μέρισμα της τάξης του 0,09 ευρώ/μετοχή για το 2024, κάτι το οποίο αντιστοιχεί στο 30% των περσινών κερδών.

Ας σημειωθεί ότι η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα εγκρίνει τη φετινή διανομή, είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου, ενώ στις 31 Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Φωκίων Καραβίας: Μέρισμα μόνον μετρητά για τη χρήση του 2023 – Πάνω από 9 σεντς

P/BV στο 1x

Μετά τη γνωστοποίηση των επιδόσεων του α’ τριμήνου, και με βάση την τρέχουσα αξία της Eurobank, ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E ανέρχεται στο 5,8x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV φθάνει στο 1x, κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η JP Morgan, σε πρόσφατη ανάλυσή της, τοποθετεί τον πήχη για τη μετοχή της τράπεζας στα 2,40 ευρώ, ενώ στα 2,50 ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο η AXIA.

Χρηματιστήριο: Ποια θα είναι η επόμενη ελληνική εισηγμένη του 1 δισ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

ad

Eurobank: Καθαρά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ στο εννιάμηνο

ad

Eurobank: Νέα τιμή-στόχος από Goldman Sachs, ορόσημο η διανομή μερισμάτων

admin

Eurobank: Συμφωνία για την απόκτηση επιπλέον 17,3% στην Ελληνική Τράπεζα

ad

Greek banks will manage e-auctions properly, Eurobank’s Deputy CEO says

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των θυγατρικών στη Ρουμανία

admin

Eurobank: Ανω του 5% το ποσοστό της Helikon Investments

admin

Eurobank: Πώς εξηγείται η ιστορική επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

admin

Καραβίας: Θα στηρίξουμε με ρευστότητα τους πελάτες μας

admin