Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις στο 12μηνο – Κέρδη έως και +80%

Μια μέση απόδοση της τάξης του 8,5% εμφανίζει στο τελευταίο 12μηνο ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συνεχίζοντας την ικανοποιητική επιβράβευση όσων επενδυτών έχουν εμπιστευτεί τις προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις μετοχών στο εγχώριο ταμπλό, οι οποίες ξεχωρίζουν σημαντικά και προσφέρουν θεαματικά κέρδη, φθάνοντας έως το 70% ή το 80%.

Ποια blue chips ξεχωρίζουν

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Titan Cement, η οποία «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 71%, έχοντας σκαρφαλώσει έως το ιστορικό υψηλό των 33,3 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια χρηματιστηριακή αξία άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, κατά τουλάχιστον 33% ενισχύεται στο 12μηνο η μετοχή της Cenergy, η οποία προ ημερών έφθασε έως τα ρεκόρ των 10 ευρώ, αντανακλώντας μια κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ.

Βακάκης: Ο μεγάλος χαμένος (;) του καλοκαιριού – Η απώλεια 1 δισ. ευρώ σε λιγότερο από τέσσερις μήνες

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από την πλευρά της, έχοντας δεχθεί σημαντικό «μπουστάρισμα» από το πρόσφατο deal πώλησης της συμμετοχής στην Τέρνα Ενεργειακή, βλέπει τη μετοχή να διευρύνεται κατά 32% και να βρίσκεται σταθερά άνω των 17 ευρώ, στα υψηλότερα σημεία από το ’00.

Όσον αφορά τις τράπεζες, η Eurobank παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση με σωρευτικά κέρδη 28%, ενώ ακολουθούν στο 23% και στο 21% οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Τρ. Πειραιώς, αντίστοιχα.

Από την Υψηλή Κεφαλαιοποίηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ικανοποιητική πορεία τόσο της Sarantis, όσο και της Coca – Cola. Η πρώτη, παρά την εν εξελίξει διόρθωση από τις φετινές «κορυφές», εξακολουθεί να κερδίζει 28% στο τελευταίο 12μηνο, ενώ η δεύτερη έχει επιστρέψει πειστικά στα υψηλά 4ετίας (34 ευρώ), χάρη σε μια συνολική μεταβολή κατά τουλάχιστον 23%, η οποία έχει φέρει την εισηγμένη στα επίπεδα των 12,5 δισ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αποτίμησης.

Τα «μεσαία» με αποδόσεις έως 80%

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στις εταιρείες της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, όπου αναμφίβολα ξεχωρίζει η μετοχή της Optima Bank. Παρότι δεν έχει ακόμα συμπληρώσει 12 μήνες παρουσίας στη Λεωφόρο Αθηνών, η τράπεζα «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 80%, έχοντας αναρριχηθεί έως τα ιστορικά υψηλά των 13 ευρώ (κεφαλαιοποίηση 950 εκατ. ευρώ).

Από εκεί και πέρα, οι μετοχές των Intralot και Intrakat κερδίζουν άνω του 60% μέσα στο 12μηνο, με τον τίτλο της Κρι – Κρι να έπεται στις παρυφές του 50%. Τέλος, η μετοχή της Intracom Holdings προσφέρει μια απόδοση 42%.

Οι υψηλότερες αποδόσεις στο 12μηνο για τις μετοχές Υψηλής & Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

• Optima 80%

• Titan 71%

• Intralot 62%

• Intrakat 62%

• Κρι Κρι 49%

• Intracom 42%

• Cenergy 33%

• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 32%

• Eurobank 28%

• Sarantis 28%

• Coca Cola 23%

• Εθνική 23%

• Πειραιώς 21%

Χρηματιστήριο: Ο «βαρύς» Σεπτέμβριος φέρνει συνήθως… τρόμο – Τι έχει συμβεί την τελευταία 10ετία

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Καραμούζης: Δυσθεώρητο το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

admin

Καραβίας: Θα πιάσουμε τους στόχους στα NPLs χωρίς πλήγμα στα κεφάλαια

admin

Εurobank: Μπόνους 1.000 ευρώ στους χαμηλόμισθους της τράπεζας

ad

Eurobank: Ανθεκτική η ελληνική μεταποίηση στην πανδημία

NEWSROOM

Global Finance: Η Eurobank «Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα για Ιδιώτες» στη Δυτική Ευρώπη το 2023

ad

ΤΧΣ: Ξεκίνησε η διαδικασία αποεπένδυσης από τις τράπεζες – Στα 1,80 ευρώ αγοράζει η Eurobank

ad

Eurobank: Κρίσιμος ο ρόλος των εξαγωγών εμπορευμάτων

NEWSROOM

Eurobank: Πώς θα ενισχυθούν περαιτέρω τα έσοδα από τον τουρισμό

admin

Eurobank: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα

ad