Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο: Οι 11 μετοχές που «πρωταγωνιστούν» στο comeback – Ράλι έως +22% σε οκτώ συνεδριάσεις

Το μεγαλύτερο μέρος του πρόσφατου sell off έχει καταφέρει να ανακτήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι διαθέτει τη δυναμική να επιστρέψει σιγά – σιγά στα πρότερα υψηλά επίπεδα, διαγράφοντας το σύνολο των mega απωλειών αξίας 9 δισ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης, δεδομένου ότι βρίσκεται στις 1.431 μονάδες, έχει ενισχυθεί αθροιστικά κατά 6,7% στις οκτώ συνεδριάσεις που ακολούθησαν της «Μαύρης Δευτέρας» (1.341 μονάδες στις 5ης Αυγούστου), από τις οποίες οι επτά είχαν θετικό πρόσημο και μόλις μία αρνητικό.

Κάπως έτσι, για την πλήρη επιστροφή στις 1.478 μονάδες, εκεί δηλαδή που βρισκόταν ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου (31/7), απαιτείται μια μίνιμουμ άνοδος μόλις -3,1%.

Κάτι, το οποίο εφόσον καταστεί πραγματικότητα, θα επαναφέρει την ελληνική αγορά προ των πυλών των φετινών υψηλών των 1.502 μονάδων (είχαν σημειωθεί στη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου).

Χρηματιστήριο: Τα… μπες – βγες του MSCI την τελευταία 6ετία – Ο αριθμός ρεκόρ και τα χαμηλά του 2020

Οι μετοχές που «πρωταγωνίστησαν»

Όσον αφορά τις επιμέρους εισηγμένες, οι οποίες έχουν «πρωταγωνιστήσει» σ’ αυτό το εντυπωσιακό comeback, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τουλάχιστον 11 μετοχές, οι οποίες μέσα σε οκτώ συνεδριάσεις πέτυχαν διψήφια κέρδη.

Η μετοχή της Unibios ήταν η μεγάλη κερδισμένη, σκαρφαλώνοντας άνω του 22% από τις 5 έως τις 16 Αυγούστου και «πιάνοντας» τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας (1,76 ευρώ).

Την ίδια στιγμή, κατά τουλάχιστον 20% αυξήθηκε η μετοχή της Κέκροψ, η οποία μετά τη βουτιά στο 1,27 ευρώ επανήλθε άνω του 1,5 ευρώ ή αλλιώς στα 30 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Η Τράπεζα Πειραιώς, από την πλευρά της, ενισχύθηκε κατά 14,6% μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα, επαναπροσεγγίζοντας το ψυχολογικό όριο των 4 ευρώ, δηλαδή την τιμή του φετινού placement για το 27% των μετοχών.

Η μετοχή της ΑΒΑΞ, ταυτόχρονα, ξεχώρισε στο 14,7% και ξεκόλλησε από τα χαμηλά 9μηνου του 1,21 ευρώ. Την ίδια στιγμή, χάρη σ’ ένα ράλι 14,2%, η μετοχή της Κρι Κρι «πέταξε» σε νέα ιστορικά υψηλά (12 ευρώ) και για πρώτη φορά έφθασε τα 400 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – Τράπεζες: Ο πήχης των προσδοκιών και το περιθώριο για νέο ράλι έως 47%

Σε απόσταση αναπνοής από τα ρεκόρ των 13 ευρώ αναρριχήθηκε και η μετοχή της Optima Bank, η οποία κέρδισε τουλάχιστον 14% μέσα στο διάστημα 5 έως 16 Αυγούστου, ενώ η μετοχή της Εθνικής έγραψε ξανά «8» (για πρώτη φορά μέσα στον Αύγουστο), καθώς «έτρεξε» ένα ράλι 13%.

Οι μετοχές των Κλουκίνας – Λάππας, ΙΛΥΔA και Intracom ακολούθησαν με μια άκρως ικανοποιητική επίδοση της τάξης του 12%, ενώ η μετοχή της Ideal έρχεται να συμπληρώσει την κορυφαία 11άδα, καταγράφοντας ένα δυναμικό comeback 11,1% και προσεγγίζοντας τα 6 ευρώ (5,88 ευρώ το κλείσιμο της εβδομάδας).

Χρηματιστήριο: Αρνητικές αποδόσεις στα Μεσαία – Οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Χρηματιστήριο: Οι «ESG» μετοχές που… πετούν μέσα στο 2024

ad

H Fitch αναβάθμισε τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια της Πειραιώς

admin

Τις αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών υπέγραψε η Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Χρηματοδότηση αγροτών για αγορά γεωργικού εξοπλισμού

admin

Παραιτήθηκε η ΓΔ εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς Π. Λαζαρίδου

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Έκδοση πιστωτικής κάρτας μέσω winbank με δώρα

admin

Τράπεζα Πειραιώς και ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Ρευστότητα με προνομιακούς όρους στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ΕΣΥ με την υπηρεσία Pay & Save

admin