Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που έχουν «ανοσία» στη διόρθωση – Ποιες συνεχίζουν σε επίπεδα ρεκόρ

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών να έχει αναδιπλώσει από τα φετινά υψηλά των 1.502 μονάδων, αλλά υπάρχουν αρκετές μετοχές -ιδίως της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης– οι οποίες εξακολουθούν να φιγουράρουν σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά, αγνοώντας τη «χώνεψη» και την αφομοίωση των τελευταίων εβδομάδων.

Τράπεζες

Ξεκινώντας από τις τράπεζες, ο επενδυτής βλέπει τη Eurobank σταθερά άνω των 2 ευρώ, πετυχαίνοντας νέο υψηλό 8,5 ετών (2,16 ευρώ), με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά το ορόσημο των 8 δισ. ευρώ

Με το πόδι στο… γκάζι βρίσκεται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία υπερασπίζεται με άνεση τα πολυετή υψηλά των 8 ευρώ, έχοντας ως φετινή κορυφή τα 8,5 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι δύο τράπεζες, μέσα στο 2024, καταγράφουν κέρδη της τάξης του 30%, δηλαδή υπερδιπλάσια του Γενικού Δείκτη.

Μetlen – Coca Cola – Διυλιστήρια

Από εκεί και πέρα, σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά υψηλά των 39 ευρώ διατηρείται η μετοχή της Metlen (πρώην Mytilineos), της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει σταθερά τα 5 δισ. ευρώ, έχοντας το βλέμμα στην παράλληλη εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου.

Την ίδια στιγμή, χάρη στα κέρδη άνω του 20% μέσα στο τρέχον έτος, η μετοχή της Coca – Cola αναρριχάται κοντά στα 32,8 ευρώ, τα οποία συνιστούν το βασικό σημείο αντίστασης για τα υψηλά 4ετίας.

Χρηματιστήριο – IPOs: Οι 15 7 εισαγωγές που αλλάζουν την αγορά

Όσον αφορά τον κλάδο της διύλισης, η μετοχή της Helleniq Energy, με κεφαλαιοποίηση 2,5 δισ. ευρώ, απέχει ελάχιστα από τα φετινά υψηλά των 8,8 ευρώ, τα οποία ισοδυναμούν με το καλύτερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας.

Από την πλευρά της, η μετοχή της Motor Oil, παρά την αναδίπλωση των τελευταίων ημερών, εξακολουθεί να «βλέπει» τα ιστορικά υψηλά των 28,5 ευρώ, ενόσω η χρηματιστηριακή της αξίας παραμένει κοντά στο ορόσημο των 3 δισ. ευρώ.

Viohalco – ΤΕΡΝΑ – Titan

Στον Όμιλο Βιοχάλκο, τώρα, η μετοχή της Cenergy είναι η ευχάριστη έκπληξη, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κάπως έτσι, έχει φθάσει έως τα 9,29 ευρώ, με ράλι σχεδόν 30% από τις αρχές του έτους.

Συγχρόνως, η μετοχή της Viohalco, με άνοδο περίπου 20% μέσα στο 2024, διατηρεί την οπτική επαφή με τα υψηλά έτους των 6,5 ευρώ, τυχόν διάσπαση των οποίων προλειαίνει το έδαφος για τα ιστορικά υψηλά των 7 ευρώ.

Μην ξεχνάμε, δε, τις εταιρείες του Ομίλου ΤΕΡΝΑ, καθώς το κυοφορούμενο deal για το πλειοψηφικό πακέτο της Τέρνα Ενεργειακή έχει δώσει «φτερά» στις ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες ίπτανται στα υψηλά έτους (18,8 ευρώ) και υψηλά 24ετίας (16,8 ευρώ), αντίστοιχα.

Τέλος, η μετοχή της Titan Cement, έχοντας ως προίκα το 44% του 2024, παραμένει σταθερά άνω των 30 ευρώ, διαθέτοντας ως ιστορικό υψηλό τα 32,2 ευρώ (κλείσιμο της 23ης Μαΐου)

Τα υψηλά έτους επιλεγμένων μετοχών της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

• Εurobank 2,16 ευρώ (10/6)

• Εθνική 8,5 ευρώ (20/5)

• Mytilineos 39 ευρώ (20/5)

• Coca Cola 32,7 ευρώ (20/5)

• Helleniq Energy 8,8 ευρώ (15/5)

• Motor Oil 28,5 ευρώ (23/5)

• Cenergy 9,29 ευρώ (7/6)

• Viohalco 6,5 ευρώ (23/5)

• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 16,8 ευρώ (5/6)

• Τέρνα Ενεργειακή 18,8 ευρώ (6/6)

• Titan Cement 32,2 ευρώ (23/5)

Χρηματιστήριο: Πώς το εκλογικό αποτέλεσμα (δεν) επιδρά στην αγορά

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως για τη συγχώνευση Eurobank-Grivalia

admin

Eurobank: Στο 31,71% κατήλθε το ποσοστό της Fairfax

admin

Eurobank: Πώς διαβάζει η Moody’s της εξόφληση των προνομιούχων

admin

Νέα e-υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation»

admin

Eurobank: Ποια «κόκκινα» δάνεια οδεύουν προς τιτλοποίηση

admin

Eurobank: Κατατίθενται προσφορές για χαρτοφυλάκιο με 186 ακίνητα

admin

Πράσινο φως στο deal Eurobank-Wordline στις κάρτες πληρωμών από Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Στην «Agrothessaly» συμμετέχει η Eurobank

admin

Eurobank: Ξεκινά η διαδικασία απόσχισης του τραπεζικού κλάδου

admin