Image default
ALPHA BANK

Χρηματιστήριο: Η διόρθωση γεννά… ευκαιρίες για αγορές

Eυκαιρία για… αγορές δημιουργεί η τρέχουσα αναδίπλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εν εξελίξει οπισθοχώρηση του Γενικού Δείκτη να καθιστά «φθηνή» μια σειρά εισηγμένων.

Αυτό αποτυπώνεται με ακόμη πιο έντονο τρόπο στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, όπου ο επενδυτής «βλέπει» ελκυστικά σημεία εισόδου σε αρκετές εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.

Η εικόνα στις τράπεζες

Ξεκινώντας από τις τράπεζες, Alpha Bank και Πειραιώς απέχουν κατά 13% και 14%, αντίστοιχα, από τα φετινά ενδοσυνεδριακά υψηλά (1,79 και 4,2 ευρώ), κάτι το οποίο αυτομάτως «γεννά» μια σημαντική ευκαιρία για τους traders.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο δείκτης αποτίμησης P/E των δύο τραπεζών (πολλαπλασιαστής κερδοφορίας) παραμένει αισθητά κάτω του 10x (6x για την Alpha, 5x για την Πειραιώς).

Oι μετοχές μετά τα placements

Στα υπόλοιπα blue chips, μετά τα πρόσφατα placements των βασικών μετόχων σε Metlen (5%) και Jumbo (3%), οι μετοχές των δύο εισηγμένων διαθέτουν ένα discount σε σχέση με τις πρόσφατες κορυφές, το οποίο ενισχύει την ελκυστικότητά τους.

Μην ξεχνάμε ότι η μετοχή της Metlen απέχει 11% από τα υψηλά των 39,5 ευρώ, ενόσω η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών για το επόμενο 12μηνο ξεπερνά τα 40 ευρώ. Στην περίπτωση της Jumbo, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 15% από το όριο των 30 ευρώ, με αποτέλεσμα ο δείκτης P/E να έχει βελτιωθεί στο 11x.

ΔΕΗ – Motor Oil – Αegean – Autohellas

Σε μονοψήφια επίπεδα, παράλληλα, έχει διαμορφωθεί το P/E για τη ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας έχει διορθώσει κατά 15% από τις ενδοσυνεδριακές κορυφές των 12,6 ευρώ. Κι αυτό, ενόψει της ετήσιας τακτικής Γ.Σ., η οποία θα εγκρίνει την πρώτη διανομή μερίσματος (0,25 ευρώ) έπειτα από αρκετά χρόνια.

Χρηματιστήριο: Οι 14 14 εισηγμένες που αξίζουν λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Motor Oil, αν και παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, έχει απολέσει περίπου 13% από τα ρεκόρ των 28,5 ευρώ, με αποτέλεσμα ο δείκτης P/E να έχει περιοριστεί στο άκρως ελκυστικό 3,5x, δημιουργώντας ένα ικανοποιητικό σημείο εισόδου για τον υποψήφιο επενδυτή.

Από εκεί και πέρα, αδικημένη από το ταμπλό θα πρέπει να νιώθει η μετοχή της Aegean, η οποία έχει δημιουργήσει μια απόσταση 16% από τις φετινές κορυφές των 13,4 ευρώ, ενόσω η αποτίμηση στο ταμπλό θεωρείται αρκετά χαμηλή, δεδομένου ότι ο δείκτης P/E δεν ξεπερνά το 6,3x.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη μετοχή της Autohellas, η οποία έχει βρεθεί στα 11,5 ευρώ, έχοντας υποστεί μια διόρθωση της τάξης του 18% από τα ιστορικά υψηλά των 14 ευρώ, η οποία δύσκολα δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη.

Οι μετοχές του FTSE25 με ελκυστικά σημεία εισόδου

• Alpha Bank

• Πειραιώς

• Μytilineos

• Jumbo

• ΔΕΗ

• Motor Oil

• Αegean

• Autohellas

Λούλης: Ο πρώτος μύλος επί τουρκοκρατίας, το «τιμόνι» σε ηλικία 24 ετών και η «άδικη» μετοχή

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Στις 29 Ιουνίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το senior preferred ομόλογο

ad

Alpha Bank: Προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι για την οικονομία

NEWSROOM

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Έως 170.000 ευρώ για άμεση αποχώρηση

ad

Goldman Sachs: «Βλέπει» ράλι στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

ad

Η Alpha Bank βρίσκεται δίπλα στην ελληνική επιχειρηματικότητα με προνομιακές λύσεις χρηματοδότησης και συμβουλευτικής τραπεζικής

ad

Δ. Καζάζογλου Σκούρας – Alpha Bank: Θα υποστηρίξουμε την προσαρμογή στα κριτήρια ESG

admin

Β. Ράπανος: Κρίσιμο ζήτημα να μπει η οικονομία σε ρυθμούς διατηρήσιμης ανάπτυξης

admin

Alpha Bank: Το βαρύ κόστος του μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος

admin