Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Επιχειρείται υπέρβαση της ετήσιας αντίστασης των 1452 μονάδων

Χρηματιστήριο: Επιχειρείται υπέρβαση της ετήσιας αντίστασης των 1452 μονάδων

Ανοδικό το ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας (ΓΔ 1,05%) σε μια συνεδρίαση με κλειστές τις αμερικανικές αγορές και άρα πιο περιορισμένο τον όγκο συναλλαγών (τζίρος στα 83 εκ.). Κυρίαρχες δυνάμεις ο ΟΠΑΠ 3,2% ( που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο), η Πειραιώς 2,87% και ο ΟΤΕ 2,86%.

Ο τζίρος επικεντρώθηκε σε πέντε μετοχές (70% σε τράπεζες ΜΟΗ ΟΠΑΠ) ενώ θετική εικόνα είχαν και η ΑΡΑΙΓ 2,2% και οι ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ, ΔΕΗ & ΤΙΤΑΝ στο 1% περίπου.

Στο κόκκινο ΟΤΟΕΛ -2,2% και ΦΡΛΚ -1,24% ενώ και η πτώση σε ΑΔΜΗΕ (-0,94%) και ΜΟΗ (-0,18%) πιθανό να ανασχεθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στον ΑΔΜΗΕ χθες υπήρξε καταρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο κρατών και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να συνεχίσει και να παραμείνει βιώσιμο το έργο, κάτι που διασφαλίζει την επένδυση του ομίλου και θα απελευθερώσει πίεση εβδομάδων στην μετοχή.

Αντίστοιχα και στην ΜΟΗ μετά και τις τελευταίες εκροές του τριημέρου λόγω της εξόδου από τον δείκτης MSCI large cap (περίπου 10 εκ. μετοχές ή 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης) και την ανακοίνωση του κλεισίματος της short θέσης από το fund Millenium IM, η διακράτηση της στήριξης των 21,10 λογικά θα δώσει ώθηση στην μετοχή με πρώτη σοβαρή αντίσταση στο 23,50.

Ο όμιλος ΣΑΡ (χθες 3%) ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου σχεδόν σε όλα τα μεγέθη καλύτερα από τα αναμενόμενα, με έσοδα εξαμήνου στα 302 εκ ( 30%) , ebitda 41,7 εκ ( 45%) και καθαρά κέρδη στα 24,3 εκ. ( 27%).

Στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τον (χαμένο) βηματισμό της έχοντας μια σχετική (;) ασφάλεια λόγω των αναταράξεων (αμφισβήτηση, πόλωση, εκλογές) στα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης και όλα δείχνουν ότι ο πραγματικός της αντίπαλος (εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας) τα επόμενα χρόνια θα είναι ξανά κάποιο ακραίο κόμμα (πιθανώς από τα δεξιά της) στα βήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας (που βέβαια ο πρόεδρος και ο καγκελάριος αντίστοιχα έχουν τεράστια εσωτερικά θέματα διακυβέρνησης).

Ο Σεπτέμβριος αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί εκτός από την έκθεση της Moody’s που αναμένεται στις 13 του μήνα θα έχουμε και τις εισηγήσεις/αποφάσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων με την ΕΕ ποσού 7,9 δις (με αντίστοιχη ελάφρυνση και του μαξιλαριού των 16 δις) κάτι που θα βελτιώσει τους δείκτες της οικονομίας , θα επαναφέρει στο προσκήνιο τα θετικά επιτεύγματα της χώρας και σταδιακά θα αποσυμπιέσει το χρηματοδοτικό κόστος ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τέλος σε τεχνικό επίπεδο η αγορά σήμερα θα δοκιμάσει την υπέρβαση της ετήσιας αντίστασης των 1452 μονάδων και προσδοκούμε σε ουσιαστική αύξηση του τζίρου για την υλοποίηση του στόχου.

Νάσος Κουμέττης

Hellenic Asset Management

#χρηματιστήριο #Χρηματιστήριο_Αθηνών #Γενικός_Δείκτης #ΜΟΝΑΔΕΣ #μετοχές

Related posts

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Frigoglass- Πρόεδρος ο Χαράλαμπος Δαυίδ

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για τη διάθεση κερδών

admin

Cnl Capital: Καθαρό προμέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή- Πότε καταβάλλεται

admin

Μπλε Κέδρος: Σημαντική αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο του 2022

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πλησιέστερη στήριξη οι 1484 μονάδες

admin

Interwood: Καλύφθηκε κατά 90,64% η ΑΜΚ

admin

Autohellas: Αύξηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της TRADE ESTATES AEEAΠ

admin

Axia για ΟΠΑΠ: Η τιμή στόχος-Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα

admin