Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο γης: Τα καλύτερα οικόπεδα που πωλούνται τώρα στην Ελλάδα

Μεγάλες και μικρότερες εκτάσεις, οικόπεδα σε τουριστικούς προορισμούς, νησιωτικούς ή ηπειρωτικούς, ακόμη και κοντά σε αστικά κέντρα, συνθέτουν τον «καμβά» των προσφερόμενων κομματιών γης, αποτελώντας ένα, κατά κάποιον τρόπο, ξεχωριστό σκέλος της αγοράς real estate.

Επί της ουσίας, ένα «χρυσό χρηματιστήριο γης», καθώς δεν μιλάμε για βίλες ή οικιστικά συγκροτήματα, αλλά για εκτάσεις με δυνατότητα αξιοποίησης, οι οποίες γι’› αυτόν τον λόγο αποτιμώνται σε… πολλά εκατομμύρια ευρώ.





Πρόκειται για μια ακόμη όψη της ελληνικής αγοράς ακινήτων που τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας οριστικά πίσω της τα «πέτρινα χρόνια» της οικονομικής κρίσης, κινείται σε έντονα ανοδικούς ρυθμούς, πραγματοποιώντας «άλματα» ανάπτυξης και… τιμών.

Είναι γεγονός βέβαια ότι και στην περίπτωση των μεγάλων εκτάσεων και οικοπέδων, όπως συμβαίνει και με τα σπίτια, καταγράφεται μια τεράστια ποικιλία επιλογών, ανάλογα με το τι ζητάει κανείς και φυσικά ποιο ποσό μπορεί να πληρώσει.


Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικές της ανοδικής τάσης που παρατηρείται σε ορισμένες, κυρίως τουριστικά δημοφιλείς περιοχές, οι διαφορές τιμών ανά στρέμμα, σε σχέση με άλλες λιγότερο «hot».

Οπως και να έχει, τα μεγάλα αδόμητα επενδυτικά ακίνητα απευθύνονται σε συγκεκριμένα target group επιχειρηματικών ομίλων, funds ή και μεμονωμένων ισχυρών του χρήματος, που σαφώς αποσκοπούν στην εκμετάλλευσή τους άμεσα είτε σε βάθος χρόνου.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Γεωργιάδης: Είμαστε μία ανάσα από τον στόχο να πέσει η ανεργία κάτω του 10% και να «ξεπαγώσουν» και επίσημα πια οι τριετίες

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κράτησε το θετικό πρόσημο παρά τις αρχικές πιέσεις

admin

Vicky Safra: Η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο με περιουσία 20,4 δισ. δολ. είναι άγνωστη στη χώρα μας

admin

Το Κινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο μέμφεται την Ευρώπη

admin

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι καλλιτέχνες δικαιούνται την ενίσχυση, τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ

admin

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Σκρέκας: Εξετάζεται αύξηση του ποσού για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

admin

ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν στα ΑΤΜ τα επιδόματα

admin

Καύσιμα: Το «ντόμινο» με το πετρέλαιο επαναφέρει τις τιμές της βενζίνης σε πάνω από €2 το λίτρο

admin

Διασύνδεση ταμειακών – POS: Παροχή επιπλέον χρόνου για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

admin