Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής από τους επενδυτές, σε δοκιμασία οι 1.430 μονάδες

Σε επιλεκτικές τοποθετήσεις «αναλώνονται» σήμερα (18/9) οι traders στο ελληνικό

χρηματιστήριο

, έχοντας συγχρονιστεί με το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ενόψει της κρίσιμης απόφασης για τη μείωση στα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Στα πρώτα λεπτά γίνεται προσπάθεια διάσπασης των 1.430 μονάδων, με στόχο να παραμείνει θετικό το πρόσημο για τέταρτη διαδοχική ημέρα.


Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο

Γενικός Δείκτης

υποχωρεί οριακά κατά -0,06% και διαπραγματεύεται στις 1.429 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.433,39 (υψηλό ημέρας) και των 1.427,90 μονάδων (χαμηλό ημέρας). Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Motor Oil λόγω της φωτιάς στις εγκαταστάσεις της.





Όλα τα βλέμματα στρέφονται στις ΗΠΑ και στην Federal Reserve, η οποία ανακοινώνει την ετυμηγορία της για τα επιτόκια, με τις πιθανότητες για μία μείωση της τάξης των 50 μονάδων βάσης (από 25 μ.β. που υπολογιζόταν αρχικά) να είναι αυξημένες. Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές μέχρι την λήψη της τελικής απόφασης.


Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές εστιάζουν στη Motor Oil λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα παλαιά διυλιστήρια, αλλά και στον ΑΔΜΗΕ καθώς το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου άναψε το «πράσινο φως» στον Great Sea Interconnector. Στην περίπτωση της MOH η φωτιά κατασβέστηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ομίλου. Όσο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, τουλάχιστον μέχρι τη συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη.





Στην τελική ευθεία έχει μπει η είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αρμόδια επιτροπή εισαγωγών και λειτουργίας αγορών ενέκρινε την εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας. Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α., ενώ αύριο 19 Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η διαγραφή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).


Τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου ανακοίνωσε η Πλαστικά Θράκης πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με αυξημένες πωλήσεις και ενισχυμένο EBITDA. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τρίτης η Noval Property. Σειρά έχουν την Πέμπτη (19/9) η Viohalco, η Attica Bank και η Lavipharm.






Διαβάστε αναλυτικά στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα





Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις





Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ – Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;





Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο – Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέο ρεκόρ 10ετίας – Σε ιστορικό υψηλό τρεις μετοχές

admin

Προσοχή: Εχει γεμίσει η Ελλάδα με νοθευμένα καύσιμα

admin

ΕΚΤ: Η Λαγκάρντ βλέπει ακρίβεια, όχι όμως κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού

admin

«Κόλπο γκρόσο» με τα καύσιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα πρατήρια – Πρόστιμα για αισχροκέρδεια και νοθεία

admin

Μειώθηκε το κόστος στέγασης στο πρώτο πεντάμηνο του 2023

admin

Αεροδρόμιο Χανιών: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση το 2022

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα και €1,30 μπορεί να φτάσει το καρβέλι ψωμί λόγω πολέμου και ενεργειακής κρίσης

admin

ΕΕ: Πολιτική συμφωνία για το αναπτυξιακό σχέδιο ύψους €6 δισ. στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

admin

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές του 2023

admin