Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά τις εισαγόμενες ρευστοποιήσεις

Θετικά πρόσημα καταγράφονται σήμερα (17/6) στο

ελληνικό χρηματιστήριο

, με τους αγοραστές να βγάζουν αντίδραση μετά την καθαρά εισαγόμενη πτώση της περασμένης Παρασκευής. Τον πρώτο λόγο στο rebound έχουν μετοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, όπως π.χ. οι τράπεζες.


Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο

Γενικός Δείκτης

καταγράφει άνοδο 4 μονάδων ή 0,28% και διαπραγματεύεται στις 1.410,91 μονάδες, κοντά στο χαμηλό ημέρας των 1.410,68 μονάδων. Στην έναρξη των συναλλαγών, ο ΓΔ έφτασε έως και τις 1.419,49 μονάδες, που αποτελούν το υψηλό ημέρας. Βασικός στόχος είναι το «χτίσιμο» μίας απόστασης ασφαλείας από τις στηρίξεις των 1.400 μονάδων.





Κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η σημερινή συνεδρίαση, μετά τις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην Εθνική Τράπεζα εστιάζουν οι επενδυτές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης dark room, επίκειται η αναβάθμισή της από τη Moody’s, μετά από εκείνη της Eurobank. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕ έχει ήδη επενδυτική βαθμίδα από την DBRS, ενώ η 4ήμερη «βουτιά» που την έχει ρίξει κάτω από τα 8 ευρώ, δίνει την ευκαιρία για ένα rebound.


Η προσοχή στρέφεται και στη γενική συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή την ερχόμενη Πέμπτη, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για το deal πώλησης στην Masdar. Την ίδια μέρα (20/6) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του MSCI για την κατάταξη των χρηματιστηριακών αγορών. Η Αθήνα περιμένει με ενδιαφέρον αν ο αμερικανικός οίκος θα είναι ο πρώτος που θα την εντάξει σε watch list, στο πλαίσιο της μετάταξής της στις ανεπτυγμένες αγορές. Η αναβάθμιση, σε περίπτωση ένταξης σε καθεστώς παρακολούθησης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε «βάθος» 1,5 με 2 ετών.





Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία διαπραγμάτευση της Reds, πριν από την οριστική διαγραφή της από το Χ.Α. Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοινώνει την Τρίτη (18/6) ο ΑΔΜΗΕ, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Επιπλέον, την ερχόμενη Παρασκευή (21/6) θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις (rebalancing) των δεικτών FTSE-25, FTSE-Russel και Stoxx. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας λήγουν οι σειρές παραγώγων επί δεικτών και μετοχών (ΣΜΕ) για τον μήνα Ιούνιο.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα





«Φέρει κατάγματα, εκχυμώσεις και αίματα» – Η αναφορά-σοκ του γιατρού για τα τραύματα που προκάλεσε ο ποινικολόγος στη σύζυγό του





Δύσκολες στιγμές για τη Λένα Μαντά: Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της





Βίντεο: Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί

Related posts

Fitch Ratings: Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒ+

admin

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 39.000 επιταγές ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο – Στους top προορισμούς η Εύβοια

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκτη σερί άνοδος, πάνω από τις 1.450 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

admin

«POS παντού»: Από 29 Σεπτεμβρίου το «μπαλάκι» στις επιχειρήσεις

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση στη «περίοδο χάριτος» εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

admin

ΔΕΗ: Κέρδη προ φόρων 46,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

admin

ΕΦΚΑ: Τι θα πληρώνουν και πώς οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Διαβάστε την εγκύκλιο

admin

Σταϊκούρας: «Ψήφος εμπιστοσύνης» η επιτυχία της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου

admin

OAEΔ: Πάνω από 71.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού χορηγήθηκαν τον Αύγουστο

admin