Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Nτεμπούτο της Softweb στην ΕΝΑ- Tα μηνύματα Κοντόπουλου

ΧΑ: Nτεμπούτο της Softweb στην ΕΝΑ- Tα μηνύματα Κοντόπουλου

Την «πρώτη της» στην εναλλακτική αγορά (ΕΝΑ) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ)  έκανε σήμερα η εταιρεία Softweb δίνοντας την ευκαιρία στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ , Γιάννο Κοντόπουλο να στείλει μήνυμα για το πώς το ΧΑ μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Συγκεκριμένα, κατά  τη σεμνή τελετή για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Softweb, σο Μέγαρο του ΧΑ, ο κ. Κομτοπουλος σημείωσε οτι η ΕΝΑ μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική πηγή χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως τόνισε το ΧΑ τους προσφέρει αναγνωρισιμότητα, ανοίγει δρόμους  ορθής εταιρικής διακυβέρνησης και ανοίγει  τη δυνατότητα μετάταξης στην κύρια αγορά του ΧΑ, που ενισχύει τους όρους μεγέθυνσης .

Κι άλλες εταρείες

Ο κ. Κοντόπουλος μιλώντας παράλληλα στο περιθώριο της εκδήλωσης, ανέφερε  ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ένας αριθμός  εταιρειών που εξετάζουν την είσοδό τους στην κύρια όσο και στην εναλλακτική αγορά του ΧΑ και τελικά «θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση μόλις κρίνουν ότι το κλίμα και η συγκυρία είναι κατάλληλα».   

Η Softweb

 Από την πλευρά της Softweb ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Χάρης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους, που είναι η διεύρυνση του πελατολογίου, η προσφορά νέων λύσεων και η ανάπτυξη υφιστάμενων, στον χώρο του business software, καθώς και η επέκταση σε νέες αγορές εσωτερικού και εξωτερικού. Σύμφωνα με τον Χάρη Δημητρακόπουλο, η ένταξη στο ΧΑ δεν έγινε τυχαία, καθώς αποτελούσε παλαιότερο στόχο. «Τώρα νιώθουμε περισσότερο δυνατοίγια να πετύχουμε τους στόχους μας και σε αυτό θα βοηθηθούμε τόσο από τους νέους μετόχους της ιδιωτικής τοποθέτησης όσο και από τους μελλοντικούς μετόχους μας». 

Γιώργος Αλεξάκης

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΕΝΑ #SOFTWEB #business_software

Related posts

Χ.Α.: Οι 1.400 μονάδες αποτελούν την κοντινότερη στήριξη

admin

Αυξάνει τη θέση της στην MIG η «συμμαχία» Ηλιόπουλου

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διατέθηκαν 6 εκατομμύρια μετοχές στα €13,20

admin

Performance: Καθαρό μέρισμα €0,0342 ανά μετοχή-Από 3 Οκτωβρίου η πληρωμή

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Α’ αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Φέκκας

admin

«Πράσινο φως» στο split μετοχών της Εκτέρ – Τι προβλέπει

admin

ΕΥΑΘ: Παρατείνεται η θητεία του προέδρου του ΔΣ, Άγι Παπαδόπουλου

admin

Dimand: Υποτιμημένη η μετοχή-Τιμή στόχος €11 από τη Eurobank Equities

admin

Διαγράφονται 5,3 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ

admin