Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Στις 1431 µονάδες του ΓΔ η εγγύτερη αντίσταση

ΧΑ: Στις 1431 µονάδες του ΓΔ η εγγύτερη αντίσταση

Άνοδο κατά 1,17% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1423,56 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 86,7 εκ. ευρώ.

Οι πωλητές αποπειράθηκαν να οδηγήσουν το Γ.∆. χαµηλότερα οδηγώντας το Γ.∆. στο ενδοσυνεδριακό χαµηλό των 1411 µονάδων. Όµως, η συνέχεια ανήκε στους αγοραστές που εδραίωσαν την υπεροπλία τους και µε οδηγό τις τράπεζες και τα περισσότερα blue chips οδήγησαν το Γ.∆. σε αδιάλειπτα ανοδική κίνηση µε το κλείσιµο στις δηµοπρασίες να καταγράφει το υψηλό ηµέρας, µε το ελληνικό χρηµατιστήριο να συγχρονίζεται µε τις ευρωπαϊκές αγορές. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,677%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 1,09%) κατέγραψε κέρδη µε την Alpha Bank ( 3,21%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ ( 1,25%), ο ΟΤΕ ( 1,77%), ο Ελλάκτωρ ( 2,01%), ο Μυτιληναίος ( 2,65%), το Jumbo ( 1,42%), η Cenergy ( 1,02%), η ΕΕΕ ( 1,59%), η Βιοχάλκο ( 3,49%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,22%), η Τενέργα ( 0,97%), η Aegean ( 1,8%) αλλά και η Intralot ( 3,27%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 75 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 26 εκείνων που υποχώρησαν. ∆ιενεργούνται σήµερα στη Μ. Βρετανία οι εθνικές εκλογές µε τους Εργατικούς να αναµένεται να πετύχουν ευρεία πλειοψηφία.

Η ΕΚΤ ανακοινώνει τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, του Ιουνίου, ενώ στις ΗΠΑ η Wall Street είναι κλειστή λόγω της ηµέρας της Ανεξαρτησίας.

Η σύµπραξη κεντρώων και αριστερών δυνάµεων στην Γαλλία, µείωσε σηµαντικά τις πιθανότητες να αποκτήσει η Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, γεγονός που υποδέχτηκαν µε ανακούφιση οι Ευρωπαϊκές αγορές αντιδρώντας ανοδικά. Στις 1431 µονάδες του Γ.∆. η εγγύτερη αντίσταση, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή.

#χρηματιστήριο #Γενικός_Δείκτης #Αντίσταση

Related posts

Βιοκαρπέτ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ επιστροφή κεφαλαίου €0,02/μετοχή

admin

Έλαστρον: Στα 87,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου

admin

Mermeren: Στα €13,69 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1.150 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη του Γ.Δ.

admin

Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤΕΡ

admin

Motor Oil: Εγγύηση 9,8 εκατ. υπέρ της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση

admin

Autohellas: Από 9 Δεκεμβρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Ομολογιακό Autohellas: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς

admin

ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας στις εταιρίες της ENEL Ρουμανίας

admin