Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Αυξηµένες πιθανότητες για μία δεύτερη συνεχόµενη αρνητική συνεδρίαση

ΧΑ: Αυξηµένες πιθανότητες για μία δεύτερη συνεχόµενη αρνητική συνεδρίαση

Υποχώρηση κατά 0,25% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1474,44 µονάδες.

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 99,3 εκ. ευρώ. Η συνεδρίαση κινήθηκε µόνο σε αρνητικό έδαφος καταγράφοντας λίγο πριν τις 4µµ το ενδοσυνεδριακό χαµηλό των 1464 µονάδων. Όµως, µε τη βοήθεια της Πειραιώς (33% του συνόλου των συναλλαγών) και µε µερικών ακόµη blue chips πέτυχε να καλύψει µέχρι τις δηµοπρασίες µεγάλο µέρος των απωλειών. Έτσι, µε χρονοκαθυστέρηση, η ελληνική αγορά να κινήθηκε µε νευρικότητα σε συνέχεια όσων συµβαίνουν στη Μ. Ανατολή, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,316%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,13%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς ( 3,18%, κλείσιµο στα €4,02) να υπεραποδίδει αλλά την Εθνική (- 1,55%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 0,53%), ο Ελλάκτωρ ( 4,70%), η Βιοχάλκο ( 0,51%), η Cenergy ( 2,80%) και η Q & R ( 2,92%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ∆ΕΗ (-2,29%), τα ΕΛΠΕ(-1,08%), η Aegean (-1,22%), ο ΟΠΑΠ (-0,99%), η Metlen (-0,82%), η ΕΛΧΑ (-0,85%), η ΕΥ∆ΑΠ (- 0,69%) και η ΕΛΧΑ (-0,85%). Απολογιστικά, 37 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 60 εκείνων που υποχώρησαν.

Το µεσηµέρι ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Ιούλιο (νέες θέσεις εργασίας, ποσοστό ανεργίας), ενώ σήµερα λήγει η δηµόσια πρόταση της Epsilon Net.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, οι αγορές συνειδητοποίησαν ότι η εξόντωση του αρχηγού της Χαµάς δεν µπορεί να αποτελεί λόγο για πανηγυρισµούς. Είναι αυξηµένες συνεπώς οι πιθανότητες για µια 2η συνεχόµενη συνεδρίαση µε αρνητικό πρόσηµο του Γ.∆. στο ΧΑ.

#Ανάλυση #ΧΑ #ΓΔ #Κύκλος

Related posts

Autohellas-Samelet: Ολοκλήρωσαν την εξαγορά της FCAGREECE από τη Stellantis

admin

Autohellas: Νέο εκτελεστικό μέλος του ΔΣ ο Κ. Δελήγιαννης

admin

Real Consulting: Παράταση χρονοδιαγράμματος και τροποποίηση χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Profile: Πώληση 400.000 μετοχών από το Χαράλαμπο Στασινόπουλο

admin

Noval Property: Στα €516 εκατ.η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων

admin

Prodea: Με 87,01% η Invel μετά τη δημόσια πρόταση

admin

Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες δημιουργίας αξίας για τον ΟΠΑΠ

admin

Optima: Διατηρείται η σύσταση «buy» για την Εθνική- Ισχυρά αποτελέσματα

admin

Attica Group: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κατά μία βαθμίδα από την ICAP

admin