Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλότερες προμήθειες από τις τράπεζες

Ενας πρώτος γύρος μείωσης των προμηθειών ολοκληρώθηκε από τις τράπεζες με την κάθε μία από αυτές να αφήνει το δικό της αποτύπωμα.


Η Eurobank δημιούργησε συνδρομητικά πακέτα με μειωμένες προμήθειες από 2 Αυγούστου


Με μηνιαία συνδρομητικά «πακέτα» που μειώνουν ή και μηδενίζουν προμήθειες συναλλαγών τον τον κύκλο αυτόν η Eurobank. Η Εurobank επέλεξε τη δημιουργία «πακέτων» προμηθειών με μηνιαία χρέωση από 0,60 ευρώ έως 10 ευρώ το μήνα, ανάλογα τον αριθμό των συναλλαγών και των υπηρεσιών που παρέχονται προς τον πελάτη με 4 πακέτα του προγράμματος My Advantage Banking


Πιο αναλυτικά, το βασικό «πακέτο» «Eurobank Μy Βlue Αdvantage» προσφέρεται δωρεάν σε πελάτες που έχουν επιλέξει την Eurobank ως βασική τράπεζα συνεργασίας, δηλαδή, σε πελάτες που λαμβάνουν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους στη Eurobank , διαθέτουν συνολική καταθετική και επενδυτική θέση μεγαλύτερη ή ίση με 10.000 ευρώ και είναι πελάτες της υπηρεσίας Personal ή Private Banking. Για τους υπόλοιπους το κόστος διαμορφώνεται σε 0,60 ευρώ/μήνα. Μεταξύ, άλλων, το συγκεκριμένο «πακέτο» προσφέρει δωρεάν απεριόριστες πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών (από μία τον μήνα που ισχύει τώρα) και δωρεάν επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω κλοπής ή φθοράς. Το συνολικό όφελος ανέρχεται σε 3,10 ευρώ/μήνα σε σχέση με το να πραγματοποιούσε κάποιος τις συναλλαγές του χωρίς την παροχή του «Eurobank My Blue Advantage». Εάν σε αυτό προσθέσουμε τα (ενδεικτικά) επτά ευρώ από την επιβράβευση των καθημερινών αγορών από το πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή, τότε το όφελος ξεπερνά τα 10 ευρώ σε μηνιαία βάση.





Με τα «πακέτα» Eurobank My Silver Advantage και Eurobank My Gold Advantage, οι πελάτες που συναλλάσσονται πιο συχνά με την τράπεζα στην καθημερινότητά τους έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες παροχές σε σχέση με το βασικό πακέτο και έτσι, εξασφαλίζουν ακόμη χαμηλότερο κόστος στις συναλλαγές τους.


Αυτά προσφέρονται με έκπτωση έως 50% και συγκεκριμένα:


– 25% στους πελάτες που κάνουν τις συναλλαγές αποκλειστικά online, σε ΑΤΜ, σε Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) ή μέσω EuroPhone Banking.


– 25% στους πελάτες που λαμβάνουν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους στη Eurobank.


Τέλος, με το Eurobank My Platinum Advantage καλύπτεται το σύνολο της τραπεζικής καθημερινότητας για όσους πελάτες επιθυμούν πρακτικά απεριόριστες συναλλαγές.


Η Τράπεζα Πειραιώς διευκολύνει τους εμπόρους


Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της 25 Ιουλίου μείωσε κατά 50% την προμήθεια του Iris για τις επιχειρήσεις.


Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα προχώρησε σε νέα μείωση κατά 50% στο τιμολόγιο χρεώσεων της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS payments για επαγγελματική χρήση, με στόχο να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να διευκολύνει περαιτέρω την αποδοχή άμεσων πληρωμών από ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.


Επιπλέον, η τράπεζα για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας στις τραπεζικές υπηρεσίες της, μηδενίζει την προμήθεια εξερχόμενης μεταφοράς πίστωσης έως 15.000 ευρώ από ιδιώτη μέσω Phone Banking καθώς και την προμήθεια για την πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας από ιδιώτη μέσω Phone Banking. Μέχρι τότε προμήθεια και στις δύο κατηγορίες συναλλαγών ανερχόταν σε 6 ευρώ. Επισημαίνεται πως Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το “πακέτο” πληρωμών εξόφΛΥΣΗ, δίνοντας τη δυνατότητα με ετήσιο κόστος 10 ευρώ να εξοφλούνται ανέξοδα όλοι οι λογαριασμοί του νοικοκυριού σε οργανισμούς ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και ιδιωτικών ασφαλειών. Ο μέγιστος αριθμός πληρωμών είναι 50 ανά έτος


Οι μειώσεις της ΕΤΕ από 20 Σεπτεμβρίου

Χαμηλότερες προμήθειες ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα που προχωρά σε μείωση των τιμολογίων σε επιλεγμένες, μεγάλης συχνότητας συναλλαγές.


Η μείωση των προμηθειών εντάσσεται στη φιλοσοφία και τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της τράπεζας και αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της άμεσης προσαρμογής της Εθνικής στις ανάγκες των πελατών της, μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών αναφέρεί η ανακοίνωση της ΕΤΕ.


Συγκεκριμένα, από 20 Σεπτεμβρίου 2024, εφαρμόζονται οι παρακάτω προσαρμογές στις προμήθειες για τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας:


• Μείωση προμήθειας πληρωμής λογαριασμών, μέσω ΑΤΜ και APS με χρήση κάρτας, κατά 50%.


• Μηδενισμός προμήθειας εκφόρτισης προπληρωμένων καρτών από 2 ευρώ.







• Μείωση προμήθειας χορήγησης καρνέ επιταγών από 2 σε 1 ευρώ.


• Μηδενισμός προμηθειών μετατροπής συναλλάγματος για συναλλαγές κατόχων προπληρωμένων καρτών μέσω της εφαρμογής Next.


Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα, πρώτη διατήρησε σε εύλογα επίπεδα τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω IRIS και POS, εφαρμόζοντας και ανώτατο όριο χρέωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, και έδωσε προτεραιότητα στη σύνδεση καταστήματος και digital υπηρεσιών.


Τέλος να επισημανθεί, ότι στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, τα ταμεία εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους πελάτες καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους, σε καθημερινή βάση χωρίς περιορισμούς. Έτσι βρίσκεται κοντά στους πελάτες της διαρκώς, προκειμένου να τους διευκολύνει, και να καλύπτει τις καθημερινές τους απαιτήσεις.


Η Εθνική Τράπεζα με αυτές τις πρωτοβουλίες, αποδεικνύει την πρόθεσή της για διαρκή αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό της δίκτυο.


Τη μείωση των προμηθειών της ανακοίνωσε και η Alpha Bank από 9 Σεπτεμβρίου

Μείωση ή ακόμα και μηδενισμό προμηθειών σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες της προσφέρει η AlphaBank, εξασφαλίζοντας σημαντικά οφέλη για τους πελάτες της.


Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πελάτες προβλέπεται να επωφεληθούν από τις μειωμένες προμήθειες υπηρεσιών και προϊόντων, που αφορούν σε:


– Εξερχόμενα εμβάσματα Ιδιωτών μέσω myAlpha Web ή myAlpha Mobile: Μείωση προμήθειας σε 1 για ποσά ύψους έως 1.000 ευρώ


– Επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν


– Έκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας Mastercard: Δωρεάν- Επανέκδοση προπληρωμένης κάρτας Mastercard λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν.


Alpha Bank, η τράπεζα που συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία IRIS για τους εμπόρους!


Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της χρήσης της υπηρεσίας άμεσων πληρωμών IRIS μετά την ένταξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, η Alpha Bank συνεχίζει να παρέχει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία (P2B) για όλο το 2024.


Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες πραγματοποίησης καθημερινών συναλλαγών χωρίς χρεώσεις για τους υφιστάμενους και νέους πελάτες συνδρομητικής τραπεζικής, μέσω των συνδρομητικών πακέτων συναλλαγών myAlpha Benefit.






ΠΗΓΗ: www.--.gr

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επέστρεψε στο «πράσινο» και βρίσκεται μια «ανάσα» από τα υψηλά 3,5 μηνών

admin

Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και μειώθηκαν των δανείων το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος 

admin

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Ιστορική συρρίκνωση 27,8% του ΑΕΠ

admin

Και τα ξενοδοχεία στο μέτρο επιδότησης έως και 5.000 ευρώ για αγορά θερμαντικών σωμάτων

admin

Θεσσαλονίκη: Τα σενάρια που εξετάζονται μετά την ακύρωση της ΔΕΘ

admin

ΑΑΔΕ: Άλλες 19 ΔΟΥ συνδέθηκαν στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου»

admin

Στο «άρμα» της βιώσιμης ανάπτυξης ο Όμιλος V Group – Αντιστάθμιση Ανθρακικού Αποτυπώματος

admin

Κατώτατος μισθός: Πόσο πιθανή είναι η διπλή αύξηση, πού μπορεί να φτάσει

admin

Γεωργιάδης για «Καλάθι του Νοικοκυριού»: Μεγάλες μειώσεις στη μεσοσταθμική αξία για 4η συνεχόμενη εβδομάδα

admin