Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Φρ. Μπελέρης στην Ολομέλεια του ΕΚ: “Απαιτούνται λύσεις που να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”

Για την αντιμετώπιση της απειλής του οργανωμένο εγκλήματος, “οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν, απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”, τόνισε, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης.

Κατά τη συζήτηση με θέμα “Οργανωμένο έγκλημα, μια μείζονα απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και των Ευρωπαίων πολιτών”, ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία “διαρκή απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας”, αλλά για μία “διαρκής υπενθύμιση για όλους εμάς να γινόμαστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί”.

“Οφείλουμε, όμως, να γίνουμε και πιο αμείλικτοι απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, κερδοσκοπούν πάνω στη εξαθλίωση των ανθρώπων και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό της Ένωσης μας”, είπε, καθώς “σε κάθε βάρκα που επιχειρεί να περάσει τα σύνορα της Ευρώπης με φορτίο ανθρώπινες ψυχές, σε κάθε νέο ναρκωτικό που κατακλύζει τις χώρες μας, σε κάθε κυβερνοεπίθεση κατά της εσωτερικής μας ασφάλειας, το πρώτο πράγμα που δοκιμάζεται είναι η αποφασιστικότητα και οι αξίες μας”.

“Αξίες που μπορούν να διαφυλάξουν η EUROPOL και ο FRONTEX, εφόσον συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε αποτελεσματικά”, συμπλήρωσε. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι “δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες”, καθώς “οι παράνομες αυτές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα επικερδείς” και “αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Ένωση είναι να ακολουθήσουμε τη σκοτεινή ροή του χρήματος και να ρίξουμε τους προβολείς πάνω στον υπόκοσμο”. 

“Η χώρα μου έχει κηρύξει, τα τελευταία χρόνια, τον πόλεμο στα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Φυλάσσουμε τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην Ελλάδα έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όπως αυτήν της ανεξέλεγκτης παράτυπης μετανάστευσης μέσω των ανοιχτών συνόρων και αυτήν της εργαλειοποίησης των μεταναστών από τρίτες χώρες”, είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, τονίζοντας ότι “γι’ αυτό και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δεν λειτουργούν. Απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Τάχθηκε υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς “κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστεί” και υπογράμμισε ότι “το οργανωμένο έγκλημα, δυστυχώς, διαθέτει μηχανισμούς άμυνας, αλλά και επιβίωσης”, υπενθυμίζοντας ότι “μας έχει στοιχίσει ως Ευρώπη πάνω από 139 δισεκατομμύρια, με πάνω από 5.000 εγκληματικές ομάδες να δρουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια”.

“Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τέτοιου είδους ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά”, είπε, καταλήγοντας ο κ. Μπελέρης.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

admin

Τσεχία: Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτόνησε

admin

Ισραήλ – Ανάλυση: Μια πρωτοφανής και απροσδόκητη εξέλιξη

admin

Δεκαοκτώ μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες αποφεύγουν πλέον την Ερυθρά Θάλασσα

admin

Ισραήλ: Το νοσοκομείο της Petah Tikva ανέφερε ότι 8 παιδιά και γυναίκες που απελευθερώθηκαν βρίσκονται σε καλή κατάσταση

admin

ΗΠΑ-Κίνα: Προς σύνοδο των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ τον Νοέμβριο

admin

Μπορέλ: Tο Ισραήλ “ενθάρρυνε την ανάπτυξη της Χαμάς” για να διχάσει τους Παλαιστίνιους

admin

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου

admin

Κασσελάκης κατά Βορίδη: “Όταν πρόκειται για την παρακολούθησή του μέσω Predator, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο”

admin