Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: «Το φθινόπωρο η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών»

Σε συνέντευξη του, ο Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για τη δίκη για τη τραγωδία των Τεμπών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης  αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live you» στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι η ανάκριση στην υπόθεση ήταν «υποδειγματική», ενώ σε ερώτηση για το λόγο που καθυστερεί η έναρξή της δίκης εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την πλευρά των δικηγόρων υποβάλλονται αιτήματα προς περαιτέρω διερεύνηση. «Ο ανακριτής έχει εντολή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν υποβάλλεται αίτημα να μην το αφήνει αναπάντητο», σημείωσε.

Αναφορικά με την αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έχει βρεθεί ο χώρος παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση προβλεπόταν 120 συνήγοροι ενώ στη συνέχεια αυξήθηκαν στους 250.

Σχετικά με τους εμπρησμούς

Στο αυστηρό πλαίσιο που προβλέπει φυλάκιση ακόμα και για εμπρησμούς εξ αμελείας, αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Στο ερώτημα γιατί δεν μειώνονται οι εμπρησμοί, ενώ υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα ο υπουργός είπε ότι ο αριθμός των συλληφθέντων δείχνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας.

«Κάποιοι έχουν ήδη προφυλακιστεί», τονίζοντας πως αν αποδειχθεί ο εμπρησμός από πρόθεση, η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση είναι άνω των 10 ετών. «Οι προβλεπόμενες ποινές και για εξ αμελείας είναι φυλακή», είπε ενδεικτικά.

Related posts

ΚΚΕ: Η φωτιά καίει τον εθνικό δρυμό – Να σταματήσει τα προπαγανδιστικά τερτίπια η κυβέρνηση

admin

Στην Βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στις 5 στην Πλάκα ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Χαρίτσης: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – «Ο Μητσοτάκης να σταματήσει τα πολεμικά παιχνίδια»

admin

Το παρασκήνιο που έφερε τη συσπείρωση στα έδρανα της αντιπολίτευσης

admin

Σπαρτιάτες: Τρίτη ανεξαρτητοποίηση μετά τις διώξεις – Χωρίς Κ.Ο. το κόμμα Στίγκα

admin

Φρέντι Μπελέρης: Ελεύθερος μετά από 16 μήνες κράτησης

admin

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ

admin

Μηνύματα και βολές από τη σύναξη της Κεντροαριστεράς

admin