Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Υπ’ ατμόν ο Ρίσι Σούνακ μετά τη συντριβή των Συντηρητικών

Για πρώτη φορά μετά τον Γκόρντον Μπράουν (2007-2010), ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ θα έχει ένοικο έναν Εργατικό, τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο στις βρετανικές εκλογές, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.

Η θητεία του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί προβλέπεται να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους από ιδρύσεως του κόμματος. Πρόκειται ουσιαστικά για ολική ανατροπή του εκλογικού σκηνικού σε σύγκριση με το 2019, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε οδηγήσει τους Εργατικούς στη χειρότερη επίδοσή τους από το 1935.

Μοιραία λοιπόν ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις, αλλά οι επίδοξοι διάδοχοι – μεταξύ αυτών οι Πένι Μόρντοντ, Γκραντ Σαπς, Σουέλα Μπράβερμαν, Στιβ Μπέικερ, Ρόμπερτ Τζένρικ – αγωνιούν επί του παρόντος για τα αποτελέσματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, αφού η επανεκλογή τους μόνο δεδομένη δεν θεωρείται.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πάντως κέρδισε τη βουλευτική έδρα του στη βόρεια Αγγλία, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ συγχαίρει τον Κιρ Στάρμερ για τη νίκη των Εργατικών 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναγνώρισε νωρίς το πρωί τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές και ενημέρωσε πως επικοινώνησε ήδη με τον Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

“Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή”, τόνισε ο 61χρονος Στάρμερ απευθυνόμενους σε ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Έπειτα από πέντε συντηρητικούς πρωθυπουργούς, το Brexit, τη λιτότητα, την κρίση της αγοραστικής δύναμης και την επιδείνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι Βρετανοί ήθελαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες και να γυρίσουν σελίδα. Οι Τόρις είχαν μόνο μία φιλοδοξία τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας: να περιορίσουν το εύρος της ήττας.

Related posts

Ρωσία: Συλλήψεις στη Μόσχα σε συγκέντρωση συζύγων Ρώσων στρατιωτών που έχουν σταλεί στην Ουκρανία

admin

Νότια Κορέα: Επίθεση με μαχαίρι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης – Τραυματίστηκε στον λαιμό

admin

Travelers: Κατάρρευση της κερδοφορίας του ασφαλιστικού γίγαντα εν μέσω καταστροφικού καιρού

admin

ΗΠΑ: Στάσιμη στο 40% η δημοτικότητα Μπάιντεν

admin

Γεωτρύπανο τρύπησε την οροφή του μετρό στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ο Ατζάι Μπάνγκα ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

admin

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου

admin

Η Ρωσία έθεσε υπό κράτηση δύο στρατιώτες με την υποψία ότι δολοφόνησαν εννέα αμάχους στην ανατολική Ουκρανία

admin

Οι Ουκρανοί κρατούν το προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

admin