Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερτριπλάσια κέρδη για Τερκενλή, μοιράζει μέρισμα 1 εκατ. ευρώ

Η περσινή χρονιά ήταν μια καλή χρονιά για την «Τερκενλής». Η εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενη εταιρεία που κατέβηκε στην Αθήνα το 2007 αφού πρώτα είχε φροντίσει να αποκτήσει θέση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, πέτυχε αύξηση 6,95% των πωλήσεων της που ξεπέρασαν τα 18,7 εκατ. ευρώ.

Πολλαπλάσια ήταν η αύξηση των καθαρών της κερδών που ενισχύθηκαν κατά 264,4% στο 1,018 εκατ. ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν 82% στα 1,957 εκατ. ευρώ και το μικτό αποτέλεσμα σημείωσε άνοδο 11,16% ξεπερνώντας τα 5,561 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα το προς διανομή μέρισμα για τη χρήση του 2023 να είναι 1 εκατ. ευρώ από 650.000 ευρώ που είχε διανείμει η εταιρεία για τη χρήση του 2022.

Από την ανάλυση των πωλήσεών της η μεγαλύτερη ανάπτυξη 7,43% καταγράφηκε πέρυσι στη βιομηχανική δραστηριότητα που αντιπροσωπεύει και τη μερίδα του λέοντος του τζίρου της εταιρείας, ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην εμπορική της δραστηριότητα. Σε ότι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των πωλήσεών της, αυτές στο εσωτερικό της χώρας αυξήθηκαν 8,47% στα 18,359 εκατ. ευρώ ενώ υποχώρησαν 40% στα 358.500 ευρώ προς το εξωτερικό.

Η εταιρεία που διέθετε στα τέλη του 2023, συνολικά 24 καταστήματα τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε κλειστές αγορές όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και ΚΤΕΛ, προχώρησε στα μέσα Ιουλίου στο κλείσιμο του καταστήματός που διατηρούσε τα τελευταία 25 χρόνια στην οδό Μητροπόλεως και Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που επικαλείται η διοίκησή της για την απόφαση αυτή ήταν «αφενός λόγω της ολοκλήρωσης του συμβατικού χρόνου μίσθωσης του χώρου και αφετέρου λόγω του ότι είχε καταστεί ασύμφορη η λειτουργία του (υψηλά ενοίκια, κόστος ενέργειας, γενικά έξοδα)».

Όμως ήδη έχει μισθωθεί νέο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την μεταφορά του καταστήματος που έκλεισε. Επίσης αλλαγές υπήρξαν και στο κατάστημα που διατηρούσε η εταιρεία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, το οποίο «φιλοξενείται» πλέον στον χώρο της αλυσίδας Γρηγόρης Μικρογεύματα.

Με την Αθηναϊκή αλυσίδα εστίασης ο βορειοελλαδίτης ζαχαροπλάστης έχει συνεργασία και στην Αθήνα στο κατάστημα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 64, στη στάση Μέγαρο του Μετρό, όπου τα δύο brands συστεγάζονται.

Related posts

Μυτιληναίος: Το ανεκτέλεστο των €3 δισ. και οι στόχοι για ΣΔΙΤ-Παραχωρήσεις

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Στα €2,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022

admin

Eurobank: Πράσινο φως σε εκταμίευση 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

«Επιχειρηματίας της Χρονιάς»: Τέσσερις νικητές στις επιμέρους κατηγορίες

admin

Νέα σειρά podcast για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Cosmote

admin

Ξενοδοχείο στη Μύκονο εξαγόρασε η Intrakat

admin

«Λουκέτο» στην ασφαλιστική Euroins Romania

admin

Τι κερδίζει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την πώληση της Ακτωρ, η νέα στρατηγική

admin

Ζημιές 1 εκατ. ευρώ για την ΕΛΑΣΤΡΟΝ το 2023

admin