Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΩΝ 50

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΩΝ 50

Ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζεται την ηλικία του με τη Μεταπολίτευση – και ως εκ τούτου το άρθρο-απολογισμός του για την περίοδο, στο οποίο εντόπισα τόσο την προσπάθεια υπεράσπισης της θητείας του όσο και αρκετές δόσεις αυτοκριτικής, είχε το δικό του ενδιαφέρον. Κυρίως εκεί που αναφέρεται στη δική του κυβέρνηση και παραδέχεται ότι «σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης μέσα κι έξω από τη χώρα, oι “παιδικές ασθένειες” που κουβαλούσε μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, δεν ήταν ο καλύτερος πολιτικός σύμβουλος». Ομολογεί, μάλιστα, ότι υπήρξε «υπερβολική ρητορική» και επιλογή «να μπει ο πήχης ψηλά, δίνοντας την εντύπωση μιας περίπου εύκολης λύσης στα σύνθετα προβλήματα». Είναι μια αρχή για το μέλλον; Θα έλεγα πως ναι.

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Τι δεν κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν ασχολείται, τουλάχιστον εμφανώς, με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αγγίξει πλέον στρατόσφαιρα. Στην επεισοδιακή συνεδρίαση της γραμματείας ΚΟΕΣ μάλλον το σημείο που έφτασε τα πράγματα στα άκρα ήταν το ύφος της απάντησης Κασσελάκη, που θεωρείται από την εσωκομματική αντιπολίτευση πως δείχνει την κατεύθυνση για τον τρόπο και τη λειτουργία του κόμματος – να δούμε και τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αν θα υπάρξουν πρόσωπα που τελικά θα επιλέξουν να απουσιάσουν. Πάντως η Κουμουνδούρου ζήτησε από τα απλά μέλη του κόμματος να συμβάλουν στη διαβούλευση για τις αλλαγές στο καταστατικό, στέλνοντας τις απόψεις τους στο σχετικό μέιλ, με σχετικές προτάσεις και ιδέες, μέχρι τις 17 Αυγούστου.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

«Η κυρία Διαμαντοπούλου ήρθε πριν από λίγες ημέρες και την καλωσορίσαμε ξανά στο ΠΑΣΟΚ» ήταν το πρώτο «αρκαδικό» καρφί του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (OPEN) προς την όγδοη υποψήφια, την Αννα Διαμαντοπούλου. Το δεύτερο ήρθε λίγο αργότερα, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να υπονοεί πως η πρώην υπουργός έχει κάνει συμφωνίες και για στηρίξεις στον δεύτερο γύρο. Σε περίπτωση που περίμενε κανείς πως και οι πασόκοι θα περάσουν ήρεμο Αύγουστο ή Σεπτέμβριο. Πάντως η Διαμαντοπούλου, σε αυτή τη φάση, επιλέγει τις διαρκείς τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπου επαναλαμβάνει πως δεν έχει διάθεση να επιτεθεί σε άλλους υποψηφίους και θα μιλάει «μόνο πολιτικά».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στο Παρίσι από την Πέμπτη το απόγευμα θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας το πρόγραμμα Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – που ξεκινούν επισήμως την Παρασκευή. Σκέφτεται, όμως, ως φίλος του τένις, να μείνει μια μέρα παραπάνω, μπας και προλάβει τους πρώτους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Το «παρών» στο Παρίσι, καλεσμένος της δημάρχου Αν Ινταλγκό, θα δώσει και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας – λέτε να χαιρετηθούν εκεί, ενώ δεν έχουν καταφέρει (sic) να τα πουν, πέραν της πρώτης εθιμοτυπικής, στην Αθήνα;

Related posts

Με… Πυθαγόρα αποχαιρετά ο Πολάκης τον Σταθάκη

admin

«Νέα Αριστερά» (ΝΑΡ) το όνομα των «11»

admin

«Συναντιούνται» σε επίπεδο ρητορικής

admin

Ετοιμάζεται πωλητήριο για τα παλαιότερα αεροσκάφη

admin

Σακελλαροπούλου: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έβαλε τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας του σε όλο το μουσικό φάσμα

admin

Δημοσκόπηση Interview: «Κοψοχέρης» ένας στους δύο ψηφοφόρους – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές

admin

«Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»: Μοιάζει με πλωτό ξενοδοχείο και «έκανε τον Έλληνα να τρέμει»

admin

Μητσοτάκης για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου: «Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin