Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Στην ΤτΕ η συμφωνία μετόχων για τον πέμπτο πόλο

Υπεγράφη η συμφωνία μετόχων μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) για την κεφαλαιακή στήριξη του υπό διαμόρφωση πέμπτου τραπεζικού πόλου, μέσα από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. 

Η συμφωνία, μετά από αρκετές παρατάσεις, έχει φτάσει στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση. 

Η συμφωνία επετεύχθη μετά την αξιολόγηση της DBRS για τη ζημιά από τη μεταφορά των NPE των δυο τραπεζών στον Ηρακλή ΙΙΙ, που, όπως έγραψε το -.gr, εκτιμάται στην περιοχή των 820 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του -.gr, το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κινείται λίγο κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της Thrivest

H Thrivest Holding των κ.κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου υπέγραψε σήμερα Συμφωνία Μετόχων με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκκινώντας τη διαδικασία εξυγίανσης της Αttica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας και θέτοντας τα θεμέλια για τη συγκρότηση μίας νέας, υγιούς και αναπτυξιακής Ελληνικής Τράπεζας, που θα λειτουργήσει ως ο 5ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας για την πλήρη εξυγίανση των δύο ιστορικών τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Πρόκειται για μία επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς επισφραγίζει το κλείσιμο ενός δύσκολου κύκλου για την Αttica Bank και την Παγκρήτια Τράπεζα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, γενικότερα.

Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας αυτής, η Thrivest καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας.

Τα επόμενα βήματα

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Attica Βank η διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Βρεττού, στόχος είναι η ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης τον Σεπτέμβριο και η πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις αρχές του 4ου τριμήνου.

Οπως είδε δηλώσει η CEO της τράπεζας, άμεσα θα υποβληθεί το επίσημο αίτημα για ένταξη στον Ηρακλή ΙΙΙ και πριν το τέλος Ιουλίου θα κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές το αίτημα για συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια. 

Related posts

Τι αλλάζει στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Πώς απαντά η Χαλυβουργική στην ΕΤΕ για την ειδική διαχείριση

admin

Αλμα 239% στα κέρδη της Capital Product Partners το Q1

admin

Τι ψάχνει η Macquarie στην Enel Green Power Hellas

admin

ΣΙΔΜΑ: Πώληση βιομηχανικού συγκροτήματος στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

Φ. Καραβίας: Η Eurobank στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη όσων δοκιμάζονται

admin

O Peter Prock νέος πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της FAMAR

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Τι αποφάσισε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Skroutz: Σε αυτές τις χώρες επεκτείνεται η υπηρεσία διανομής προϊόντων

admin