Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Νέα υψηλότερη τιμή-στόχος από την Euroxx

Τράπεζα Κύπρου: Νέα υψηλότερη τιμή-στόχος από την Euroxx

H Euroxx δίνει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, στα 6,8 από 6,5 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση overweight. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου, την αναβάθμιση του guidance από τη διοίκηση και την επικείμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. 

Κατά τη γνώμη της Euroxx, η μετοχή προσφέρει έναν ελκυστικό συνδυασμό χαμηλών πολλαπλασιαστών (με Ρ/Ε στο 5,7 για το 2025), ισχυρές επιδόσεις (ROTE 15% το 2025), υψηλών κεφαλαιακών δεικτών (με CET1 άνω του 18%) και την ευκαιρία για ισχυρές διανομές (διατηρήσιμη απόδοση 10% περίπου σε μερίσματα και/ή επαναγορές μετοχών).

Η Euroxx αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου κατά 13% για την περίοδο ως το 2026. Η αναβάθμιση οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα NII λόγω του βραδύτερου από το αναμενόμενο ρυθμού μειώσεων των επιτοκίων και ενός καλά διαχειριζόμενου κόστους καταθέσεων.

Η διοίκηση αναμένει πλέον το αναφερόμενο ROTE για το 2024 να είναι άνω του 19%. Η διοίκηση στοχεύει επίσης σε δείκτη πληρωμών από τα κέρδη του 2024 στο υψηλότερο σημείο του εύρους, δηλαδή στο 50% (προηγουμένως στο εύρος 30-50%).

Για την εισαγωγή της Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει ότι τα νέα σχετικά με τη διαγραφή της μετοχής από το LSE και την επανεισαγωγή στο ΧΑ είναι θετικά και μπορούν να συμβάλουν στη ρευστότητα ενόψει του σχετικά χαμηλού Μέσου Ημερήσιου Όγκου Συναλλαγών (ADTV) στο LSE, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι κάτω από 0,4 εκατ. ευρώ.

#Τράπεζα_Κύπρου #μετοχές #overweight_στις_μετοχέ #Euroxx

Related posts

ΕΛΤΟΝ: «Άλμα» 80,44% στα EBITDA στο εννεάμηνο

admin

Quality&Realibility: Η Ειρήνη Νικολοπούλου νέο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

Σε στενό εύρος διακύμανσης το Χρηματιστήριο- Αντίσταση στις 1452 μονάδες

admin

Το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει το πρώτο «ATHEX Tech Summit 2024»

admin

Χρηματιστήριο: Διατηρεί το θετικό momentum- Στόχος οι 1240 μονάδες

admin

Ιατρικό Αθηνών: Διανομή μερίσματος €0,03 ανά μετοχή

admin

Lavipharm: Αύξηση 39% στις πωλήσεις εξαμήνου-€2,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κρι Κρι

admin

ΔΕΗ: Μειώθηκε στο 5,52% το ποσοστό της Goldman Sachs

admin