Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το προφίλ της «Ευρώπη Ασφαλιστική»

Η Ευρώπη ΑΕΓΑ που εξαγοράστηκε από τον όμιλο Intracom, σημείωσε πέρυσι συνολική παραγωγή 18 εκατ. ευρώ ( 12% σε σχέση με το 2022), προ φόρων κέρδη 5,14 εκατ. ευρώ ( 20%), υψηλή αποδοτικότητα (στο 28,7% επί της παραγωγής) και πολύ ισχυρούς εποπτικούς δείκτες (SCR 200,64%).

Στα χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι η εστίαση σε καλύψεις υψηλότερων περιθωρίων κέρδους, καθώς ο κλάδος αστικής ευθύνης οχημάτων αντιστοιχεί μόλις στο 10% του συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 90% αφορά καλύψεις περιουσίας και λοιπών κλάδων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η «Ευρώπη Ασφαλιστική» θεωρείται ως μια παραδοσιακά υγιής και κερδοφόρος ασφαλιστική εταιρεία, η οποία δεν αποβλέπει στη μεγέθυνση των επιδόσεών της «αγοράζοντας τζίρο», αλλά επικεντρώνεται σε εργασίες προστιθέμενης αξίας, χαρακτηριζόμενη συχνά ως «μπουτίκ» (έμφαση σε μεγάλους βιομηχανικούς, εμπορικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους).

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 από ξένο Όμιλο και το 1993 εξαγοράστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Νίκο Μακρόπουλο, ενώ το 1998 εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο η Εθνική Ασφαλιστική αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό.

Related posts

ALPHA TRUST: Κέρδη €320 χιλ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin

Ο Σπύρος Ιωάννου νέος Country COO στην Brown Hotels

admin

ΟΛΠ: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους Επόπτες-Αρχιεργάτες

admin

Τρέχει η αγορά προϊόντων τεχνολογίας

admin

Ideal: Ετοιμη για νέες εξαγορές με πυρομαχικά 50 εκατ. ευρώ

admin

Αποκλειστικά στην Cosmote TV οι αγώνες των ΠΑΕ Βόλος, Λαμία, ΟΦΗ και Παναιτωλικός

admin

ΟΤΕ: Βελτιωμένες επιδόσεις στους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Active Energy Solutions

admin

Πανούσης (DoValue): Ρυθμίσεις δανείων 15,8 δισ. ευρώ από το 2020

admin