Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα μέλη του»

Χάρης Δούκας

«Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα μέλη του»

Υστερα από πέντε ημέρες στην Κρήτη, ο Χάρης Δούκας έκλεισε την περιοδεία του στο νησί με μια ομιλία στην Ιεράπετρα (φωτογραφία), στην οποία περιέγραψε το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στο κόμμα, αν εκλεγεί: «εμείς προτείνουμε ένα μοντέλο, στο οποίο το κόμμα θα ανοίξει και όλοι εσείς, αν το επιθυμείτε, θα έχετε ρόλο, λόγο και ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ θα ανήκει στα μέλη του. Θα αποφασίζετε, θα συνδιαμορφώνουμε και θα μας φέρνετε τις προτάσεις σας στην Αθήνα, για να γίνονται προτάσεις παρέμβασης».

Την Παρασκευή, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στη συνάντησή του με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών παλιοί γνώριμοι της περιοχής, όπως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο πρώην δήμαρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης. Οταν ρωτήθηκε για το προβάδισμα Ανδρουλάκη στο νησί, ο Δούκας ανέφερε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «η Κρήτη να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να δώσει ένα μήνυμα ανατροπής ώστε να είμαστε η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση».

Νίκος Ανδρουλάκης

Εμφαση στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

Επόμενος σταθμός για τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την Αργολίδα και την Επίδαυρο, ήταν η Νάξος. Εκεί, έχοντας ως σημείο αναφοράς και συζητήσεις με τους πολίτες τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη (φωτογραφία).

«Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις μειώνονται ραγδαία καθώς το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη», ανέφερε πριν από το τετ α τετ ο Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας για τη στάση της κυβέρνησης πως «όταν τους ρωτούσαμε στη Βουλή γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, μας απαντούσαν ότι φταίει η Ευρώπη. Αλλά αποδείχτηκε ότι έφταιγε ο κ. Αυγενάκης».

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας, για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίθηκε προεκλογικά στις ευρωεκλογές, στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν πια μια διαφορετική προσέγγιση: έτσι ο Ανδρουλάκης, μετά το γαλακτομπούρεκο στην Πύλο, βρέθηκε και σε πάρτι-έκπληξη μιας ψηφοφόρου του κόμματος από το νησί – καταγράφοντας τις ευχές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παύλος Γερουλάνος

Το τρίπτυχο «σχέδιο, διάλογος, λύσεις»

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία παρέμεινε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Παύλος Γερουλάνος, που είδε τον τοπικό βουλευτή στην Κοζάνη, Πάρι Κουκουλόπουλο, να προλογίζει την ομιλία του στην περιοχή. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας ήταν η Πτολεμαΐδα, η Εδεσσα, η Σκύδρα και τα Γιαννιτσά – με τον Γερουλάνο να βάζει σε πρώτο πλάνο τον διάλογο με τους πολίτες, στο τρίπτυχο που η καμπάνια του περιγράφει ως «Σχέδιο, διάλογος, λύσεις» και να σχολιάζει πως «υπάρχει η βάση για να μπορέσει, και πάλι, το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στην κοινωνία» – ο ίδιος, προτάσσοντας το σχέδιό του για το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τα εργαλεία που μπορούν να δοθούν στους έλληνες παραγωγούς για να αντέξουν τον ανταγωνισμό, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη  διαμόρφωση εθνικού σχεδίου για την Υγεία και την Παιδεία.

Γνωρίζοντας πως έχει αυτοδιοικητικό δίκτυο που τον στηρίζει στη βόρεια Ελλάδα, ο Γερουλάνος είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας, Γιάννη Τσεπκεντζή, όσο και με τη δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Αννα Διαμαντοπούλου

Το ταξίδι στην Κύπρο και τα πυρά για την ανεργία

Ως επίτιμη δημότης Αμμοχώστου και προσκεκλημένη του Νίκου Χριστοδουλίδη, η Αννα Διαμαντοπούλου έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη, αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου. Μαζί με τους πρόσφυγες συμμετείχε στην πορεία με σύνθημα  «50 χρόνια μακριά σου» και μίλησε μαζί τους για το ψήφισμα που επιδόθηκε στον ΟΗΕ, με το οποίο οι Αμμοχωστιανοί ζητούν την επιστροφή στην πόλη τους.

«Είναι καθήκον μου να βρίσκομαι εδώ» σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Διαμαντοπούλου γνωρίζει πως, πέραν του εθνικού τραύματος και της σημασίας του κυπριακού αιτήματος, το Κυπριακό και η διαχείρισή του έχει σημαδέψει και την ιστορία του κόμματός της, ακόμα και στην ιδρυτική του διακήρυξη.

Πριν φτάσει στην Κύπρο, είχε φροντίσει να επικρίνει την κυβέρνηση για τους δείκτες ανεργίας: «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζουν που η ανεργία έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως success story, δεν πείθει».

Μιχάλης Κατρίνης

Ατζέντα για την αναγέννηση του ΕΣΥ

Με ατζέντα για την αναγέννηση του ΕΣΥ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η δημόσια υγεία στη χώρα, αλλά και ζητήματα που αφορούν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ο Μιχάλης Κατρίνης βρέθηκε στη Σπάρτη και την Αργολίδα. Γνωρίζοντας το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, από την οποία και ο ίδιος κατάγεται και την οποία εκπροσωπεί, ο Κατρίνης ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα συνδεθούν και πάλι με την αναγέννηση της υπαίθρου, θα είναι η παράταξη που θα θωρακίσει τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία στη χώρα».

Με το ζήτημα της πανώλης στα αιγοπρόβατα ασχολήθηκε ο Γιάννης Κανελλάκης, λέγοντας «το ΠΑΣΟΚ θα συστήσει επιτροπές με πρωτοβουλία μου ώστε να σταλούν σε περιοχές που έχει “χτυπήσει” η πανώλη για να συναντηθούν και να μιλήσουν με κτηνοτρόφους που έχασαν το κοπάδι τους από την αρρώστια», ζητώντας από τη ΝΔ να αποζημιώσει άμεσα όλους τους κτηνοτρόφους.

Related posts

«Η προσπάθεια της Μόσχας να μας διχάσει απέτυχε», δήλωσε η Σακελλαροπούλου από τη Μολδαβία

admin

Υποκλοπές: Προσήλθε ο Γρηγόρης Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών – Κώλυμα από Μπίτζιο, Λαβράνο και Ντίλιαν

admin

Τουρκία: Σενάρια για ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών από τούρκο καθηγητή

admin

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» – Νέος καβγάς Πολάκη με Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

admin

Νέα Αριστερά: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αντισταθμίζει ούτε το κόστος ζωής

admin

Σύνοδος Κορυφής: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς

admin

Ενταση μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν: «Να πάψεις να αμφισβητείς την κυριαρχία των νησιών»

admin

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πουλά βλήματα λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία – «Εγκληματική κατηφόρα»

admin

Ευριπίδης Στυλιανίδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν θα απέχω από την ψηφοφορία. Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο»

admin