Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ιστορικό ρεκόρ σε πτώση κεφαλαιοποίησης «κέρδισε» η Nvidia

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία κατέγραψε η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia σύμφωνα με το CNBC.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών και προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης και κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως έχασε 279 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακής αξίας σε μια συνεδρίαση. Το προηγούμενο ρεκόρ πτώσης το κατείχε η μητρική Meta του Facebook, η οποία υπέστη πτώση αξίας 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια μέρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η πτώση της Nvidia συμπαρέσυρε σε πτώση τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών σε όλον τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, η Nvidia σημείωσε βουτιά άνω του 9% στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης, οδηγώντας την πτώση στη Wall Street, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Nvidia συνέχισαν να υποχωρούν  και μετά το τέλος της κανονικής συνεδρίασης στη Wall Street την Τρίτη, μετά τη δημοσιοποίηση από το Bloomberg  της πληροφορίας ότι η εταιρεία έλαβε κλήτευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο έρευνας κατά των συμπράξεων.

Στην Ασία η μετοχή της Samsung έκλεισε 3,45% χαμηλότερα, ενώ η SK Hynix, η οποία κατασκευάζει τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης στη Nvidia, υποχώρησε 8%.Η Tokyo Electron σημείωσε πτώση 8,5%, ενώ ο προμηθευτής εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών Advantest σημείωσε πτώση σχεδόν 8%.

Ο κατασκευαστής συμβατικών τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing Company υποχώρησε περισσότερο από 5%. Η TSMC κατασκευάζει τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών υψηλής απόδοσης της Nvidia που τροφοδοτούν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα — προγράμματα μηχανικής εκμάθησης που μπορούν να αναγνωρίσουν και να δημιουργήσουν κείμενο.

Related posts

Nέα γενιά δορυφορικών υπηρεσιών αναπτύσσουν United Group και Eutelsat

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για αποκατάσταση αρχαίων θεάτρων

admin

Nέο ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη ανοίγει η Wyndham Hotels & Resorts

admin

Στη διεθνή έκθεση άμυνας «DEFEA» συμμετείχε η Intracom Defense

admin

Νέα επένδυση της NGIF στην AGROMEG

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Συμμετέχει στο DeLFI για ευνοϊκά δάνεια σε επιχειρήσεις

admin

Εξαγόρασε τη βρετανική LSTech η Austriacard

admin

Προσλήψεις ΔΕΔΔΗΕ: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων

admin

Lamda: Γιατί αποσύρθηκε από την κατασκευή στις βίλες του Ελληνικού

admin