Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ην. Βασίλειο δηλώνει ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα στη Ρωσία, εκτός των Storm Shadow

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν άδεια να χρησιμοποιήσουν βρετανικά όπλα επί ρωσικού εδάφους για την άμυνά τους, αλλά όχι και τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Storm Shadow.

Συγκριμένα, εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΑΜ ανέφερε ότι το Κίεβο έχει “σαφές δικαίωμα αυτοάμυνας ενάντια στις παράνομες επιθέσεις της Ρωσίας (… ) κάτι που δεν αποκλείει επιχειρήσεις εντός της Ρωσίας”.

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, “είχαμε καταστήσει σαφές κατά τη διαδικασία της δωρεάς ότι ο εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Όπως εξηγεί ο Guardian, η δήλωση σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πεδίο της μάχης βρετανικά αντιαρματικά, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά όχι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow οι οποίοι παραμείνουν εκτός ορίων για χρήση πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε διευκρινίσει παλαιότερα ότι οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο επί συγκρούσεων εντός των συνόρων της Ουκρανίας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της περασμένης κυβέρνησης των Συντηρητικών, Σερ Μπεν Γουάλας, είχε  αναφέρει ότι όλα τα όπλα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εντός της Ρωσίας εκτός των πυραύλων Storm Shadow.

Related posts

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον επτά νεκροί από τον κυκλώνα Μιντίλι – Αγωνία για την τύχη 300 ψαράδων

admin

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του και επισκέφθηκε κέντρο κατά του καρκίνου

admin

“Σφεντόνα του Δαβίδ”, Arrow 2 & 3, βρετανικά Typhoon: Τα συστήματα της ισραηλινής αεράμυνας που αναχαίτισαν την ιρανική επίθεση

admin

Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ

admin

Προειδοποίηση Γκουτέρες για “πλήρη κατάρρευση της δημόσιας τάξης” στη Γάζα

admin

Μήνυμα Μπάιντεν προς Ιράν: “Μην το κάνετε” – Σε ύψιστο συναγερμό το Ισραήλ

admin

Δυτικές χώρες υιοθετούν πιο μετρημένη στάση σχετικά με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα των εκλογών στη Βενεζουέλα

admin

Η βρετανική Hg εξαγοράζει την αμερικανική AuditBoard έναντι 3 δισ. δολ.

admin

Βραζιλία: Η αστυνομία έθεσε στο στόχαστρο συνεργάτες του πρώην προέδρου Μπολσονάρο

admin