Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο της συνόδου κορυφής των G7 είναι ένα χωριό πολυτέλειας

Το υπερπολυτελές Borgo Egnazia, το εκπληκτικό αυτό συγκρότημα των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τις ζυμώσεις και τις διασκέψεις της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G7. Το αγαπημένο θέρετρο δεκάδων celebrities και billionaires βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής στην κοινότητα Φαζάνο, ανάμεσα στις πόλεις Μπρίντιζι και Μπάρι.


Το πεντάστερο αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα το προτιμούν οι Μπέκαμ για τις διακοπές τους, η Μαντόνα το επισκέπτεται με φίλους για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, ενώ ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και η Τζέσικα Μπίελ το επέλεξαν για να τελέσουν τον γάμο τους το 2012 μπροστά σε 80 καλεσμένους τους.





Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Charles Michel, ο Καγκελάριος Olaf Scholz, ο Πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, ο Emmanuel Macron Πρόεδρος της Γαλλίας, η Giorgia Meloni Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Joe Biden, ο Fumio Kishida Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Borgo Egnazia.


Χτισμένο από το «μάρμαρο των φτωχών», τον ασβεστόλιθο από την περιοχή του Lecce, το μεσαιωνικού τύπου χωριουδάκι αποτυπώνει στα φιδωτά στενά του την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της νότιας Ιταλίας κάνει τους επισκέπτες να… χάνουν τον δρόμο για την αίθουσα πρωινού με τον πιο χαριτωμένο τρόπο. Το θρυλικό complex δεν χτίστηκε παρά μόλις το 2010 και περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές επιλογές διαμονής: το La Corte, το μοναστικό λευκό κεντρικό κτίριο, του οποίου τα ρομαντικά κεριά και οι πανάκριβες ντραπέ κουρτίνες το καθιστούν ιδανικό για ζευγάρια, Tο Le Borgo, ένα μεσαιωνικού τύπου χωριό αποτελούμενο από βίλες, που είναι ιδανικό για οικογένειες, και το Le Case, η συλλογή από ιδιωτικές βίλες με πισίνες, που αποτελούν τη μοναδική προτίμηση όσων αναζητούν τη μέγιστη διακριτικότητα. Και για όσους “αγχώθηκαν” διαβάζοντας τη λέξη «οικογένειες», αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρο το resort έχει επιτύχει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ της πολυτέλειας πέντε αστέρων και της family-friendly λογικής.





Το μισελενάτο Due Camini για παράδειγμα δίνει το «παρών» για να προσφέρει αστεράτα ρομαντικά δείπνα μακριά από τα παιδιά, τα οποία απολαμβάνουν μακαρόνια με σάλτσες στο Da Frisella, που βρίσκεται δίπλα στην οικογενειακή πισίνα -κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ειδικά όταν θα αφήσουν τα παιδιά να κάνουν μαθήματα μαγειρικής φτιάχνοντας pasta τη στιγμή που ο γονιός απολαμβάνει θεραπείες πολυτελείας στο υπόσκαφο spa από τα χέρια των καλύτερων ειδικών.


Ευχάριστη έκπληξη μεταξύ των ορκισμένων vegetarians -σπάνιο πράγμα στην Ιταλία, όπου αγαπούν το κρέας όσο κι εμείς στη χώρα μας- προκαλεί και το La Calce, όπου όλοι μιλούν για το κρεμμύδι με παρμεζάνα, την τυρένια αμαρτία του, ενώ ειδικά αφιερωμένο στην τοπική κουζίνα της Απούλιας είναι το La Frasca, με το τυρί caciocavallo , τα τραγανά taralli και τα λαχταριστά panzerotti.





Και για όσους δεν μπορούν να αρκεστούν σε καμία από τις πολυάριθμες πισίνες του Borgo Egnazia, υπάρχει το όχημα που τους οδηγεί στην ιδιωτική, απομονωμένη λωρίδα παραλίας του Savelletri, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο πιο δίπλα, η οποία ανήκει στο συγκρότημα, και να απολαύσουν αστακό και prosecco στο σικάτο beach club της.

Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται και το γήπεδο γκολφ του συγκροτήματος, αγαπημένο των μεγάλων αστέρων του αθλητισμού (όπως οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας) που έχουν επιλέξει κατά καιρούς το luxury σύμπλεγμα για τις δικές τους ιταλικές αποδράσεις –αν και πιθανότητα εκείνοι πλήρωσαν παραπάνω από τα 1.230 ευρώ ανά διανυκτέρευση που χρεώνεται ο… κοινός θνητός για ένα superior δίκλινο με (ασυναγώνιστο) πρωινό.


Όσο για τον απέραντο ελαιώνα που περικλείει το «μεσαιωνικό» χωριό, αποτελεί το τέλειο φόντο για τον υπέροχο πίνακα ζωγραφικής που συνθέτουν όλα τα στοιχεία αυτού του μεσογειακού παραδείσου στο χείλος της Αδριατικής, καθώς οι βουκαμβίλιες σκαλώνουν στους τοίχους κάθε βίλας και οι λεβάντες αναδίδουν την ευωδιά τους από τα τοξωτά στενάκια του resort.






--.GR

Related posts

ΔΕΠΑ: 200 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο διάστημα 2020 – 2024

admin

Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Ακόμη ευνοϊκότεροι όροι

admin

Αναστολή συμβάσεων και «Συν-Εργασία»: Καταβολή 59,35 εκατ. ευρώ για τον Αύγουστο σε 137.314 εργαζόμενους

admin

Πώς τα Ιωάννινα κατάφεραν να προσελκύσουν ξένες εταιρείες και εργαζόμενους

admin

Market Pass: Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση του επιδόματος τροφίμων

admin

Youth Pass: Ενίσχυση έως 300 ευρώ για νέους – Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι γλυτώνουν την υποβολή

admin

e-ΕΦΚΑ: Εντός δύο μηνών, η έκδοση σύνταξης από πιστοποιημένους λογιστές – δικηγόρους, χρηστικός οδηγός

admin

Ψηφιακή διασταύρωση: Αλλαξαν τον αρχικό νόμο… ξεχνώντας τα ΚΤΕΟ

admin