Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι λέει ο Χάρης Καρώνης (Viva) για τη διαμάχη με JP Morgan

Τη βεβαιότητά του ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ παλαιών μετόχων στους οποίους συγκαταλέγεται και ο μέτοχος μειοψηφίας JP Morgan θα επιλυθεί γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Viva, Χάρης Καρώνης, στο μήνυμά του που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις 2023.

Ο CEO του ομίλου αφού διαπιστώνει ξερά ότι οι μέτοχοι της Viva Wallet «εισήλθαν σε μια διαδικασία επίλυσης διαφορών, που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη», δηλώνει εξ ονόματος της εταιρείας το εξής: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά (σ.σ. η δικαστική διαμάχη) και είμαστε βαθιά αισιόδοξοι για το μέλλον και την ικανότητά μας να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην αγορά των ΗΠΑ, όπως οραματιζόμαστε».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πρόθεση του management για ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων υπό μια ενοποιημένη τραπεζική άδεια, την οποία κατέχει η VivaWallet στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραπάνω κίνηση θα παράσχει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καρώνη, σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στην επιδίωξη επέκτασης των προσφερόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Με τη συγχώνευση της τραπεζικής δραστηριότητας με αυτή του ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος, αποκτούμε ολοκληρωμένη πρόσβαση σε όλα τα συστήματα πληρωμών σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύουμε το πακέτο υπηρεσιών, ενσωματώνοντας πιστοληπτικές υπηρεσίες καθώς και τήρηση λογαριασμών καταθέσεων με προστασία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Καρώνης.

Τέλος, με τη συγχώνευση η Viva θα διευρύνει την ικανότητά της να παρέχει international bank accountnumber (IBAN) σε κάθε χώρα, ενώ θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και εξοικονόμηση κόστους. Σημειώνεται ότι για φέτος (2024) ως προτεραιότητα έχει οριστεί από το management η συγκράτηση του κόστους και η επίτευξη κερδοφορίας.

Πέρσι, τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 162,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 125,7 εκατ. ευρώ αφορούν σε υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών (acquiring) που πραγματοποίησε η θυγατρική VivaPayments. Σε επίπεδο προσαρμοσμένων EBITDA κατέγραψε ζημιά 31,6 εκατ. ευρώ.

Related posts

Mevaco: Στις 20 Ιουνίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Εργο 500 εκατ. ευρώ ξεκινά η Τέρνα Ενεργειακή στην Αμφιλοχία

admin

Payzy by Cosmote: Ανέπαφες συναλλαγές μέσω Garmin smartwatches

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση 52% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

admin

Αλέξανδρος Εξάρχου: Να καταργηθούν προκαταβολές στα δημόσια έργα

admin

Απεργιακό κύμα πλήττει την μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Αύξηση 37% στα έσοδα της Mobile Technology

admin

Ελ. Κοπελούζου για FSRU: Αναβαθμίζεται σε ενεργειακό κόμβο η Αλεξανδρούπολη

admin

Alpha Trust: Στις 3/11 η ΓΣ για διάσπαση κλάδου και διάθεση δωρεάν μετοχών σε ΔΣ & προσωπικό

admin