Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει η κυβέρνηση για την υπόθεση ξυλοδαρμού από τον δικηγόρο Λύτρα

Ως έμπρακτη δικαίωση του νέου «αυστηρού» ποινικού κώδικα, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές τη σύλληψη του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το άρθρο με το οποίο συνελήφθη ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, δεν είχε ψηφιστεί από τα κόμματα που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ. Συγκεκριμένα η Νίκη είχε ψηφίσει «όχι», ενώ η Ελληνική Λύση «παρών».

Η σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία έγινε με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

«Ο νόμος θωρακίζει τους επαγγελματίες που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας»

Η νεοπαγής διάταξη υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

«Παράλληλα με τη θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λόγου χάριν παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία την κατάθεσή τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Related posts

Τουρκία: Μέχρι χάρτες με τη μεγαλύτερη εμβέλεια του πυραύλου Tayfun έβγαλαν

admin

Κασσελάκης: Νέο βίντεο για τον τελικό του Conference League

admin

Ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού – Το Σίδνεϊ εγκαινίασε το νέο θεσμό

admin

«Θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα πάμε στη Γερμανία» είπαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη – Εισέπραξαν νέες υποσχέσεις

admin

ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ

admin

Μαίνεται… ο «πόλεμος του Σημίτη» μεταξύ Κασσελάκη και ΠΑΣΟΚ

admin

Τέσσερα χρόνια ενάμισι κόμμα

admin

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης και το τέρας του πληθωρισμού

admin

Ο οδικός χάρτης για τον ΣΥΡΙΖΑ και ολίγον από παρασκήνιο μιας παραίτησης

admin