Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών που έκανε ποτέ ανακοίνωσε η Standard Chartered

Τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών που έχει κάνει ποτέ ανακοίνωσε η Standard Chartered, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ενισχύθηκαν από την επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,5 δισ.

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της τράπεζας, όπου τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27%, καθώς η τράπεζα προσέλκυσε μεγαλύτερο αριθμό εύπορων πελατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Bill Winters δήλωσε ότι πρόκειται για ένα “ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων” και ότι έχει “εμπιστοσύνη στις επιδόσεις μας και στην ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση”.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν “την αξία του franchise μας ως διασυνοριακής εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας και ως κορυφαίου διαχειριστή πλούτου για εύπορους πελάτες”.

Η τράπεζα αναβαθμίζει την πρόβλεψή της για την αύξηση των λειτουργικών εσόδων, λέγοντας ότι τώρα αναμένει ότι το ποσοστό θα αυξηθεί περισσότερο από 7% το 2024, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5-7%.

Related posts

Ευρωζώνη: Κατέβασαν ταχύτητα οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις

admin

Γιατί μπήκε στο στόχαστρο η Deutsche Bank, τι λένε αναλυτές

admin

Eurobank: Συγχωνεύει τη θυγατρική στη Σερβία με την Direktna Banka

admin

Βγαίνει στις αγορές με senior ομόλογο 500 εκατ. η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Τρεις προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η S&P

admin

Η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 2,1 δισ. στις ΗΠΑ το 2019

admin

HSBC: Αναβαθμίζει συστάσεις και τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Μήνυμα Κομισιόν: Τα «κόκκινα δάνεια» παραμένουν κίνδυνος για την οικονομία

admin

Υπερδιπλάσια κέρδη για τη Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο

admin