Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πρώτα γκάλοπ της φθινοπωρινής σεζόν και τι λένε (και) για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, οι μνηστήρες για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και η αναμονή της Lamda

Αλήθεια θέλει και συζήτηση το θέμα αυτό, τι δουλειά έχουν τα κινητά στα σχολεία; Δηλαδή εδώ, έχουμε ξεχάσει και τα βασικά…


Γκάλοπ





-Λοιπόν ξεκίνησαν οι μετρήσεις δειλά – δειλά από την Τρίτη και στο ΜΜ θα έχουν μια εικόνα το ΣΚ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ΝΔ είναι στα νούμερα των ευρωεκλογών αλλά φυσικά θα ξαναμετρήσουν και μετά τη ΔΕΘ που παραδοσιακά η κυβέρνηση παίρνει ένα με ενάμιση ποντάκι από την παρουσία του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα με κανένα 12αρι μου λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται οριακά πάνω από το διψήφιο. Λογικά τα βλέπω και τ’ ακούω και αξία θα έχουν αυτά τα trends σε δυο μήνες όταν θα έχουν τρέξει οι εξελίξεις στα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης.


Αρχηγός ΠΑΣΟΚ;





-Τώρα έμπειρος δημοσκόπος τρέχει και μια… πρώτη δόση για την ηγεσία της Πασοκάρας. Αφού ξεκαθαρίζει ότι είμαστε ακόμα στην εκκίνηση, φαίνεται ότι Ανδρουλάκης, Δούκας, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος είναι περίπου στο 20%. Ο Ανδρουλάκης είναι λίγο παραπάνω από τους «4», η Διαμαντοπούλου ανεβαίνει ελαφρώς και ο Δούκας κατεβαίνει ελαφρώς. Συμπέρασμα: Μη βιάζεστε, αλλά μάλλον θα δούμε ωραίο ματσάκι!


Ο Στέφανος πάει ΔΕΘ





-Πάντως, μέσα στον κακό χαμό, ο πρόεδρος Στέφανος αποφάσισε να πάει τελικά στη ΔΕΘ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που σημαίνει ότι αισιοδοξεί ότι δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα στην Κεντρική Επιτροπή το επόμενο ΣΚ. Εκεί που από τον ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι λόγω κόστους δεν ευκολύνεται το κόμμα να κάνει ο Κασσελάκης και ομιλία στο Βελλίδειο, εν τέλει προγραμματίζει κανονικά πλέον την άνοδό του, επαφές με παραγωγικούς φορείς κ.ο.κ.


Συνεχίζουν απλήρωτοι στα κομματικά ΜΜΕ


-Κι αν για την παρουσία του προέδρου Στέφανου στη Θεσσαλονίκη τα ζητήματα λύθηκαν, για τα κομματικά ΜΜΕ δεν έχει φανεί φως ούτε στο βάθος του τούνελ. Πριν από λίγες μέρες, ίσως θυμάστε μια Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες της τρέχουσας σεζόν που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες. Αυτή είχε ως θέμα τη βιωσιμότητα των κομματικών ΜΜΕ, όπου, βεβαίως, καμία ουσιαστική απόφαση δεν ελήφθη. Η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ότι πρέπει να γίνει και ριζική αναδιάρθρωση, αλλά και να συναφθεί ομολογιακό δάνειο. Τίποτα δεν έχει προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν για δεύτερο μήνα απλήρωτοι, ενώ τους χρωστούν και το επίδομα αδείας. Και για τον Σεπτέμβριο τα πράγματα δεν φαίνονται ρόδινα, καθώς η επόμενη δόση από την κρατική επιχορήγηση είναι τον Οκτώβριο.


«Μπάσιμο» Χαρδαλιά για την ΕΝ.ΠΕ.





-Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει το ΔΣ της ΕΝΠΕ που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ΔΕΘ. Και αυτό γιατί η μετακόμιση Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες σε μερικούς μήνες προσδίδει νέο ενδιαφέρον στην υπό άλλες συνθήκες εθιμοτυπική διαδικασία, καθώς στον πυρήνα του «μενού» θα βρεθεί το ζήτημα της διαδοχής. Για όσους γνωρίζουν καλά τα αυτοδιοικητικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον του και είναι εκ των πραγμάτων το αδιαμφισβήτητο φαβορί, καθώς ο επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ έχει πολυετή εμπειρία τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, διαχειριζόμενος ουκ ολίγες «καυτές πατάτες». Δεν νομίζω, δε, ότι θα υπάρξει αντίπαλος, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι περιφερειάρχες, ακόμα και αυτοί που εξελέγησαν ως «αντάρτες», προέρχονται από τη ΝΔ.


Αποφάσεις για τους τρίτεκνους


-Ένα από τα ζητήματα που σταθμίζει ενόψει ΔΕΘ ο ΚΜ είναι οι προβλέψεις για τους τρίτεκνους. Στην κυβέρνηση θέλουν να διαμορφώσουν ένα πακέτο που να αντανακλά τις πρόνοιες υπέρ της οικογένειας, γι’ αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την ουσιαστική εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι «μετεγγραφές» στα πανεπιστήμια. Οριστικές αποφάσεις λογικά θα υπάρξουν από εβδομάδα.


Κληρώνει για Avramar – Ισπανοί και Άραβες στην τελική ευθεία


-Οι διαδικασίες για την πώληση της Avramar παρά το θέρος έχουν προχωρήσει και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες η διαδικασία που έχουν ξεκινήσει οι πιστώτριες τράπεζες έχει καταλήξει σε δύο υποψήφιους επενδυτές: τους Ισπανούς της Atitlan και τους Άραβες της Aqua Bridge Group. Το ισπανικό fund διαθέτει σημαντική γνώση του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, κάτι που δεν ισχύει για τους Άραβες, ωστόσο όπως έλεγαν στη στήλη ο όμιλος από τα Εμιράτα έχει βαθιά τσέπη. Υπάρχει επίσης και μια ακόμη λεπτομέρεια, το fund με έδρα τη Βαλένθια, με βάση πληροφορίες από την ιβηρική, έχει συμφωνήσει για το ποσοστό της Mubadala στο ισπανικό σκέλος του ομίλου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις από την ερχόμενη εβδομάδα καθώς μπαίνουμε πλέον στον Σεπτέμβριο. Όπως και να έχει, βέβαια, το μεγάλο ζήτημα είναι το μέγεθος του κουρέματος που θα υποχρεωθούν να δεχθούν οι τράπεζες.


Το ΤΧΣ προσέλαβε για την αποεπένδυση στην Εθνική την JP Morgan


-Προχωρούν οι διαδικασίες: Χθες η Επιτροπή Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ ενέκρινε τη συγχώνευση Αttica Bank- Παγκρήτιας και πάμε για τις συνελεύσεις στις 3/9. Το ΤΧΣ προσέλαβε ως σύμβουλο του για την αποεπένδυση στην Εθνική, την JP Morgan η οποία και αναμένεται στο επόμενο δεκαήμερο να καταθέσει την έκθεση της, όπου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα εισηγείται στο Ταμείο διάθεση έως 18%, ώστε να υπάρχει ευχέρεια στις αποφάσεις που θα ληφθούν. Προς το παρόν πάντως έγκυρες πηγές επιμένουν πως πάμε για διάθεση 8% έως και 10% των μετοχών της ΕΤΕ.


Το buyback της Alpha Bank


-Συνεχίζει η Alpha Bank το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών (buyback), με την τράπεζα να ανακοινώνει ότι απέκτησε επιπλέον 2.247.795 μετοχές στο διάστημα 20-26 Αυγούστου, συνολικής αξίας 3,6 εκατ. ευρώ. Οι νέες αυτές αγορές ανεβάζουν το σύνολο των ιδίων μετοχών που έχει αγοράσει η τράπεζα μέσω του προγράμματος buyback στα 7,4 εκατ. τεμάχια, γεγονός που μεταφράζεται σε υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή αλλά και υψηλότερη μερισματική απόδοση για τους μετόχους. H επιλογή της Alpha Bank να προχωρήσει και σε επαναγορά μετοχών, αντί να διανείμει σε μορφή μερίσματος ολόκληρο το εγκεκριμένο από τον SSM ποσοστό των κερδών του 2023, όπως έκαναν οι υπόλοιπες τράπεζες, φέρνει διπλά οφέλη για τους μετόχους της. Πρώτον, άμεσα, καθώς ενισχύεται η αξία της μετοχής της τράπεζας στο ταμπλό του ΧΑ. Δεύτερον, έμμεσα, καθώς η επόμενη διανομή μερίσματος, που σύμφωνα με το guidance της Διοίκησης θα είναι στο 35% των κερδών του 2024, θα επιστρέψει υψηλότερη αξία στους μετόχους, ως αποτέλεσμα του υψηλότερου μερίσματος που θα αναλογεί στην κάθε μετοχή. Να σημειωθεί πως σε 14 συνεδριάσεις η Alpha Bank έχει μέχρι στιγμής κάνει χρήση 11,6 εκατ. ευρώ για τις επαναγορές μετοχών ή 12% από τα 61 εκατ. ευρώ του προγράμματος και, αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να τρέχει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Κινητικότητα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης


-Συμπληρώνονται ήδη 10 χρόνια από την μέρα η Apollo Ιnvestment Holdco ανέλαβε τη διαχείριση του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Μέχρι σήμερα η απόδοση της επένδυσης είναι εντυπωσιακή. Η Apollo έχει εισπράξει τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, από επιστροφές κεφαλαίου, μερίσματα αλλά και από τον δανεισμό από τη θυγατρική της και φυσικά βελτιώνει τη θέση της παίρνοντας την εκμετάλλευση της μαρίνας (Αστήρ Μαρίνα) όσο και της παραλίας (Astir Beach). Μόνο από τις πωλήσεις οικοπέδων για ανέγερση πολυτελών βιλών εισέπραξε πέρυσι 177,5 εκατ. ευρώ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πληθαίνουν οι πληροφορίες της αγοράς (φήμες και αναλύσεις) που εκτιμούν πως τώρα που συμπληρώνεται ο 10ετής κύκλος, το Apollo Investment Holdco αναζητά αγοραστή με «βαρύ πορτοφόλι» και διάθεση να πάρει τη σκυτάλη για την επόμενη δεκαετία.


Αισιοδοξία στη Motor Oil


-Στα 210 εκατ. ευρώ θα φτάσει η συνολική επενδυτική δαπάνη που θα πραγματοποιήσει φέτος σε επίπεδο εταιρείας η Motor Oil και το μεγαλύτερο μεγαλύτερο μέρος αφορά έργα για το διυλιστήριο. Για το δεύτερο μισό της χρήσης 2024, η διοίκηση αναφέρει πως τα EBITDA της εταιρείας αναμένονται ικανοποιητικά, συνεκτιμώντας τρεις παραμέτρους. Πρώτον, τον υψηλό βαθμό απασχόλησης (utilization rate) του διυλιστηρίου δεδομένου ότι δεν προβλέπονται σημαντικές εργασίες συντήρησης των επιμέρους μονάδων του τη χρήση 2024. Δεύτερον, τα οφέλη από την αύξηση της δυνατότητας επεξεργασίας του διυλιστηρίου στα 200.000 βαρέλια ημερησίως (από 185.000 προηγουμένως) και, τρίτον, την αποδεδειγμένη, ιστορικά, ικανότητα του διυλιστηρίου της εταιρείας να επιτυγχάνει συστηματικά ικανοποιητικά περιθώρια διύλισης στο ανώτερο εύρος του κλάδου, όπως αναφέρει η διοίκηση. Συνολικά η ΜΟΗ εμφάνισε ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων, με τη διοίκηση να υπογραμμίζει όμως πως σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας τα αποτελέσματα της χρήσης 2024 θα επηρεαστούν αρνητικά λόγω της επιβολής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη της οικονομικής χρήσης 2023). Το ύψος της φορολογικής αυτής επιβάρυνσης εκτιμήθηκε από τη ΜΟΗ μεταξύ 198 εκατ. και 205 εκατ. ευρώ.


Ο καλός ο καπετάνιος… στην οικονομία φαίνεται


-Αποκαλυπτικά της διαστρωμάτωσης της ελληνικής αγοράς καυσίμων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Motor Oil. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στα καύσιμα που χρησιμοποίησαν τα πλοία και τα αεροπλάνα, καταγράφηκε αύξηση 4,7%. Η αύξηση αυτή ήταν ανισομερής αφού η κατανάλωση καυσίμων στα αεροπλάνα εμφανίζεται αυξημένη 17% ενώ αντιθέτως στα πλοία μειωμένη -2,5%. Όσον αφορά τη καύσιμα των αυτοκινήτων η συνολική αύξηση ήταν 1,5% με την βενζίνη στο 1,4% και το ντίζελ κίνησης 4,7%. Προφανώς και ο ζεστός χειμώνας που περάσαμε, μείωσε την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κατά -26%. Όλα αυτά, όταν η μέση τιμή των πετρελαιοειδών κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν αυξημένη 3.9%.


Κλιμακώνεται η ανησυχία για το “Sounion”


-Ανησυχητικά και απρόβλεπτα εξελίσσεται η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου “Sounion”, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, το οποίο φλέγεται ακυβέρνητο στην Ερυθρά Θάλασσα μετά το το χτύπημα με πύραυλο που δέχθηκε από τους Χούθι στις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των FT οι Χούθι μετά τη διάσωση του πληρώματος προκάλεσαν πυρκαγιά στο πλοίο τοποθετώντας εκρηκτικά στα καταστρώματα. Ο επικεφαλής του ναυτιλιακού κλάδου των Ηνωμένων Εθνών, Α. Ντομίνκεζ δήλωσε στους FT «τρομερά ανήσυχος» για τον κίνδυνο να προκληθεί πετρελαιοκηλίδα, το Πεντάγωνο την Τρίτη έκανε λόγο για περιορισμένη διαρροή και προειδοποίησε για κίνδυνο μεγάλης πετρελαιοκηλίδας, ενώ η Ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη περιέγραψε το πλοίο «ως σοβαρή και επικείμενη απειλή» αν και δεν πιστεύει ότι έχει ξεκινήσει η διαρροή. Το “Sounion” μεταφέρει 150.000 τόνους ιρακινό πετρέλαιο και κατά τους FT είναι πιθανόν να προκληθεί η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή από αυτήν του τάνκερ “Sanchi” το 2018. Στην περίπτωση του “Sanchi” (μετέφερε 136.000 τόνους) μόνον από την απώλεια πλοίου και εμπορεύματος η ζημία έφτασε τα 110 εκατ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε. Αν τελικά πράγματι κατά τις επόμενες σταθεί δυνατόν να ρυμουλκηθεί το πλοίο, οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις ελαχιστοποιούνται δραστικά.


Τέλος για την ΚΡΕΚΑ


-Την ερχόμενη Δευτέρα 2/9 αφαιρείται η μετοχή της ΚΡΕΚΑ από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από το 2023. Θετικό είναι ότι ξεκαθαρίζει το ταμπλό και λιγοστεύουν τα χρηματιστηριακά κουφάρια, αλλά ταυτόχρονα δεν γίνεται κάποιο σοβαρό ΙΡΟ, να μπει στο ΧΑ κάποια μεγάλη, αμιγώς ιδιωτική εταιρεία και όχι εταιρίες του Δημοσίου ή οι ΑΕΕΑΠ που είναι υποχρεωμένες. Πίσω στην ΚΡΕΚΑ, πάντως, η διαγραφή από το ΧΑ είναι το λιγότερο, καθώς εταιρεία έχει να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις από το 2021, ενώ τα δάνεια της έχουν περάσει στην doValue με την οποία υπήρξαν κάποιες επαφές για τη σύνταξη ενός νέου business plan με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού χωρίς θετική κατάληξη.


Οι απολαβές στη Revoil


-Πάμε στη Revoil τώρα όπου οι διοίκηση σε έκτακτη ΓΣ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προτείνει μεταξύ άλλων νέα αποδοχή απολαβών για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η οικογένεια Ρούσσου, βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, έχουν φυσικά εκτελεστικές αρμοδιότητες στο ΔΣ. Με βάση την πολιτική απολαβών, ο πρόεδρος προτείνεται να λαμβάνει έως 200 χιλ. ευρώ ετησίως (σταθερές αποδοχές) και άλλες παροχές, ενώ ο CEO 180 χιλ. ευρώ. Επίσης ένα ακόμη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ θα λαμβάνει έως 150 χιλ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τις προηγούμενες ημέρες στο Χ.Α. «είδε» τιμές και στα 1,73 ευρώ, χαμηλότερα από τα επίπεδα του Ιουλίου, όταν είχε σηκωθεί σκόνη καθώς άλλαξαν χέρια μετοχές με στόχο τη διεύρυνση της διασποράς.


Η Lamda περιμένει


-Είναι γνωστό ότι η διοίκηση της Lamda Development αποφάσισε να καθυστερήσει την εισαγωγή της θυγατρικής Lamda Malls στο Χρηματιστήριο. Επισήμως η διοίκηση δικαιολόγησε την απόφαση της με την απροθυμία των επενδυτών να αγοράσουν την μετοχή χωρίς σημαντικό discount της τάξης του 30%. Φαίνεται όμως πως υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει νέα κίνητρα για συνενώσεις και συγχωνεύσεις εταιρειών, θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά την Lamda Malls και να της προσδώσει επιπλέον εσωτερική αξία. Στη Lamda Malls εντάσσονται τα 4 εμπορικά κέντρα που λειτουργούν -Τhe Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos και Designer Outlet Athens- και τα δύο υπό κατασκευή malls στο Ελληνικό: το Τhe Ellinikon Mall και το Riviera Galleria. Αν ευοδωθούν τα νέα σχέδια της διοίκησης, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με καλύτερες προϋποθέσεις.


Η Αθήνα ξεχωρίζει με αρνητικό πρόσημο







Έλληνες επιχειρηματίες και οι εκλογές στις ΗΠΑ


-To αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών πιθανόν να επηρεάσει τα επενδυτικά σχέδια ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν μέρος των μελλοντικών τους εσόδων στην μεγάλη, ανταγωνιστική αμερικανική αγορά. Πρώτη θέση από πλευράς ενδιαφέροντος έχει ο όμιλος του ΤΙΤΑΝα με την εκεί θυγατρική του, ακολουθεί η Cenergy Holdings αλλά και η Intralot που έχει ανοιχτεί στην αμερικανική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Ανοίγματα στις ΗΠΑ έχουν όμως και μικρότερες εισηγμένες εταιρείες όπως η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ που έχει κλείσει 3 συμφωνίες για την πώληση του Greek Frozen Yogurt στις ΗΠΑ.


Οι Γερμανοί διδάσκουν πώς πέφτει ο πληθωρισμός


-Για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2021, ο επίσημος πληθωρισμός στην Γερμανία, τον Αύγουστο, έπεσε κάτω από το 2%, στο 1,9%. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η πτώση του τιμαρίθμου οφείλεται κυρίως στην συστηματική μείωση της κατανάλωσης. Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά ότι η ακρίβεια υπάρχει μόνον όταν κάποιοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τις υψηλές τιμές των προϊόντων. Όταν ο καταναλωτής δεν υποκύπτει στην κερδοσκοπία των αγορών, ο πληθωρισμός «τρώει τα σωθικά του».


Πόσο θα κρατήσει το πάρτι των αγορών







-

--.gr

Related posts

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα – Πόσο θα διαρκέσουν

admin

Γέλεν: Κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών από την 1η Ιουνίου

admin

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Taxisnet: Ποιοι απαλλάσσονται από την πληρωμή τους

admin

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για τις ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023

admin

Συνέδριο Economist – Παπαθανάσης: Διαθέτουμε τα επενδυτικά εργαλεία για επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη

admin

Στο e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών

admin

Market Pass – Επιδόματα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr – Οι νέοι δικαιούχοι και η πληρωμή

admin

Τwitter: «Βουτιά» στη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αποκλεισμό του Τραμπ

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση και πάλι για όσους περιμένουν τα κρατικά δάνεια

admin