Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα νέα «στοιχήματα» για το μέλλον της Προοδευτικής

Σειρά κινήσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ιδιαίτερα χαμηλών οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και εν συνεχεία στην υποβολή αιτήματος προς τις χρηματιστηριακές αρχές για έξοδο της μετοχής από την κατηγορία της επιτήρησης σχεδιάζει η διοίκηση της Προοδευτικής.

Ειδικότερα, το 2023 η εισηγμένη εμφάνισε -για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μηδενικών εσόδων- κάποιο κύκλο εργασιών (96 χιλ. ευρώ) μέσα από την ανάληψη εκτέλεσης κατασκευαστικού έργου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκό πάρκο).

Στην παρούσα φάση, το πρώτο μεγάλο στοίχημα της διοίκησης είναι η σταδιακή αύξηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στο πλαίσιο αυτό η Προοδευτική:

  • Πρώτον, έχει ξεκινήσει να διεκδικεί την ανάληψη εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα.
  • Και δεύτερον, θα επιδιώξει να επενδύσει στο μέτωπο των - και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Αν τους επόμενους μήνες προκύψουν θετικές ειδήσεις στα παραπάνω «στοιχήματα», τότε η διοίκηση της εισηγμένης θα υποβάλλει αίτημα στις χρηματιστηριακές αρχές με στόχο την έξοδο των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης και την επαναφορά τους σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης.

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η Προοδευτική πληροί τα κριτήρια ένταξής της σε κανονική διαπραγμάτευση, καθώς διαθέτει θετικά ίδια κεφάλαια ( 8,778 εκατ. με βάση τα στοιχεία της 31ης/12/2023), και σχεδόν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό (υπάρχει μια μακροπρόθεσμη υποχρέωση ύψους 3,779 εκατ. ευρώ από το 2027 προς την εταιρεία Yiutinoco Trading η οποία λέγεται από κύκλους της αγοράς πως «δεν δημιουργεί πρόβλημα»).

Όσο για τη ζημία της περυσινής χρήσης που διαμορφώθηκε στο 1,87 εκατ. ευρώ, προήλθε κατά κύριο λόγο (1,376 εκατ.) από την πλήρη λογιστική απομείωση της συμμετοχής στην «Κοινοπραξία Καζίνο Αθηνών». Ωστόσο, η οποιαδήποτε πρόταση προς τις χρηματιστηριακές αρχές δεν θα υποβληθεί πριν η εισηγμένη καταφέρει να αποκτήσει μια ροή εργασιών (πιθανολογείται έως το τέλος του έτους).

Σε δεύτερη φάση, παραμένει σε ισχύ μια παλαιότερη συμφωνία με την LDA Capital -ζητούμενο το αν και πότε θα ενεργοποιηθεί- η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση (κάτω από όρους που έχουν ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων) της Προοδευτικής από το διεθνές fund μέχρι του ποσού των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, κατά τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της εισηγμένης δρα συστηματικά με στόχο το κλείσιμο δικαστικών και λοιπών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, με στόχο η Προοδευτική να επιδιώξει να λειτουργήσει απρόσκοπτα στο μέλλον.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Προοδευτικής αναβλήθηκε για την 25η Σεπτεμβρίου, κατόπιν αιτήματος μετόχου με ποσοστό άνω του 5% και συγκεκριμένα του βασικότερου μετόχου (Χρύσα Κούτλα).

Related posts

Κάλυψη 5G στον οδικό άξονα Σόφια – Θεσσαλονίκη – Αθήνα από Cosmote

admin

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Κρίσιμη η εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για τα μεγάλα ενεργειακά έργα

admin

Σύμβαση για την κατασκευή υποσταθμών στη Γεωργία υπέγραψε η Mytilineos

admin

Eurostat: Σε ρεκόρ οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων το Q2

admin

Νέος CEO στην Avramar ο Eugenio Meschini

admin

Πώς θα τρέξει το placement για το 27% της Πειραιώς

admin

Την Watt Recycling εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής

admin

AS Company: Το καθαρό ταμείο των 17,6 εκατ. και τα τουριστικά project

admin

Epsilon Net: Τα σενάρια για τη Δημόσια Πρόταση και ο ρόλος του Barca

admin